"Ebéd" "O" Almás céklasaláta joghurttal
|
| cékla | 600 g | | alma | 400 g | | olaj | 0.02 l | | Só tengeri | 8 g | | joghurt natur | 0.4 l | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát és az almát vékony metéltre vágjuk és összekeverjük.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és összekeverjük. |
600,- |
"Ebéd" "O" Almás lilakáposzta saláta
|
| alma | 200 g | | Káposzta Lila | 400 g | | olaj | 0.12 l | | citromlé | 0.12 l | | Só tengeri | 4 g | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
500,- |
"Ebéd" "O" Almás répasaláta
|
| Doboz főételes | 4 db | | Sárgarépa | 400 g | | alma | 400 g | | méz | 40 g | | citrom | 40 g | | Só tengeri | 4 g |
|
 |
750,- |
"Ebéd" "O" Almás sárgarépasaláta
|
|
 |
600,- |
"Ebéd" "O" Balzsamos lencsesaláta
|
| lencse | 200 g | | paradicsom | 120 g | | mazsola | 40 g | | lilahagyma | 40 g | | szójaszósz | 0.04 l | | Doboz salátás ovál | 4 db | | Saláta jég | 80 g | | olaj | l |
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Céklasaláta mentával
|
| cékla | 1000 g | | Menta | 12 g | | olaj | 0.02 l | | Só tengeri | 8 g | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, és a finomra vágott mentát. |
550,- |
"Ebéd" "O" Céklasaláta üvegtésztával
|
| cékla | 800 g | | olaj | 0.04 l | | Só tengeri | 8 g | | citromlé | 0.02 l | | Üvegtészta | 80 g | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az üvegtésztát forrásban lévő sózott vízbe tesszük, és a tűzről levéve a vízben 5 percig duzzasztjuk, majd leszűrjük.
A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.
A kitálalt saláta tetejére halmozzuk az üvegtésztát. |
500,- |
"Ebéd" "O" Csípős káposztasaláta
|
| káposzta fejes | 1000 g | | Póré | 200 g | | olaj | 0.02 l | | Só tengeri | 8 g | | olaj | 0.02 l | | csípőspaprikakrém | 0.8 g | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk.
Hozzá adjuk a vékonyra vágott pórét, sót, olajat, citromlevet, és a csípőspaprikát, majd összekeverjük. |
600,- |
"Ebéd" "O" Csípős uborkasaláta mogyoróval
|
| uborka kigyó | 800 g | | csípőspaprikakrém | 4 g | | Mogyoró földi | 120 g | | Só tengeri | 8 g | | olaj | 0.02 l | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az uborkát karikára vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat és a csípőspaprikakrémet.
A tetejére szórjuk a mogyorót. |
750,- |
"Ebéd" "O" Édeskömény- és ruccolasaláta füge vinaigrette-vel
|
| Füge aszalt | 200 g | | alma | 120 g | | vöröshagyma | 4 g | | borecet | 56 g | | Saláta ruccola | 60 g | | Doboz főételes | 4 db |
|
Főzzük meg az aprított fügét a vízben. Turmixoljuk össze a fügét, a vízzel, az almalével, az aprított mogyoróhagymával, és az ecettel. Rakjuk egy tányérban a ruccolát és a hosszában felszeletelt édesköményt és locsoljuk meg az öntettel.
Harmadik csoport: tálaljuk 84 g gillezett rákkal személyenként
Negyedik csoport: tálaljuk 84 g gillezett csirkemellel.
|
950,- |
"Ebéd" "O" Fokhagymás karalábésaláta
|
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Hárombab saláta
|
| Vörösbab | 80 g | | Póré | 120 g | | Zöldbab sárga | 320 g | | Zöldbab zöld | 320 g | | Só tengeri | 12 g | | olaj | 0.02 l | | citromlé | 0.02 l | | fokhagyma | 8 g | | babérlevél | 0.4 g | | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A babokat külön külön sós, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, lehűtjük és leszűrjük.
A pórét vékony karikákra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a babokat, az olajat, citromlevet és összekeverjük.
|
900,- |
"Ebéd" "O" Hárombab saláta krémes kapor öntettel
|
| Joghurt gyümölcsös | 0.08 l | | tejföl | 0.08 l | | Kapor | 0.8 g | | fokhagyma | 6 g | | borecet | 12 g | | Vörösbab | 200 g | | csicseriborsó | 200 g | | Zöldbab zöld | 280 g |
|
Three bean salad with creamy dill dressing
20 g zsírszegény tejföl
20,25 g zsírmentes natúr joghurt
0,1 g friss kapor
1,5 g ganulált fokhagyma
3 g fehérborecet
98 g bab konzerv
98 g csicseriborsó konzerv
62,5 g friss zöldbab blansírozva
Egy tálban keverjük alaposan össze az összes hozzávalót a babokon kívül. Kanalanként rázzuk össze a babokkal. A maradék öntetet kb. 1 hétig tarthatjuk a hűtőszekrényben.
Harmadik csoport: adjunk hozzá 1,5 g sót.
|
950,- |
"Ebéd" "O" Kefíres céklasaláta
|
|
 |
500,- |
"Ebéd" "O" Kukoricasaláta lime-os, korianderes öntettel
|
| Doboz főételes | 4 db | | Só tengeri | 8 g | | koriander | 4 g | | Lime | 40 g | | kukorica csemege | 600 g | | narancs | 80 g |
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Lilahagymás gombasaláta
|
| gomba (barna csiperke) | 40 g | | Gomba laska | 80 g | | Só tengeri | 12 g | | petrezselyemzöld | 4 g | | lilahagyma | 40 g | | Doboz főételes | 4 db |
|
 |
600,- |
"Ebéd" "O" Marinált olasz fehérbab- és zellersaláta bazsalikommal
|
| Fehérbab | 400 g | | Zellerszár | 160 g | | petrezselyemzöld | 60 g | | Kaliforniai paprika | 120 g | | Balzsamecet | 0.04 l | | Doboz főételes | 4 db | | fokhagyma | 4 g | | bazsalikom | 4 g | | Só tengeri | 8 g | | bors | 0.4 g |
|
Marinated italian white bean and celery salad with basil
196 g fehérbab konzerv
37,8 g vékonyra szeletelt zellerszár
15 g aprított petrezselyem levél
29,75 g zöld vagy piros paprika finomra szeletelve
20 g balzsamecet
0,75 g ganulált fokhagyma
5 g aprított friss bazsalikom levél
só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
Keverjünk össze mindent egy tálban, fogyasszuk szobahőmérsékleten vagy lehűtve
Negyedik csoport: adjunk hozzá 84 g csirkemellet fejenként az alábbi recept alapján.
Csirke
84 g csirkemell csíkokra vágva
1,25 g balzsamecet
0,5 g ganulált fokhagyma
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
0,5 g friss bazsalikomlevél
Permetezzük be a csirkét a balzsamecettel szórjunk rá ganulált fokhagymát, sót, borsot majd gillezzük meg kb. 5-7 perc alatt. Szórjuk meg a friss bazsalikommal.
|
1350,- |
"Ebéd" "O" Olasz babsaláta
|
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Sárgarépasaláta retekcsírával
|
| Sárgarépa | 800 g | | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 80 g | | olaj | 0.04 l | | Só tengeri | 12 g | | citromlé | 0.02 l |
|
A tisztított sárgarépát metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, citromlevet és olajat keverünk hozzá.
A salátát tálra tesszük, tetejét megszórjuk a retekcsírával. |
500,- |
"Ebéd" "O" Savanyúkáposzta saláta
|
|
 |
550,- |