Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Almás bulgur, törökmézzel sütve

4 adag
1662 KJ / adag
méz160 g
bulgur120 g
alma480 g
fahéj0.4 g
citrom80 g
mandula80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A bulgurt, szárazon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, felforraljuk, és a tűzről levéve duzzasztjuk. Amikor kihűlt, felkeverjük, hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, fahéjat, és egy tepsiben egyenletesen elterítjük. A mézhez hozzákeverjük a citromok reszelt héját, és a vékonyra szeletelt mandulát, majd az almás bulgur tetejére öntjük, és forró sütőben megsütjük. 450,-
Almás kókuszos muffin

4 adag
Muffin papír4 db
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Almás rizsfelfújt

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Almás-diós daralepény

4 adag
1990 KJ / adag
tönkölydara200 g
alma200 g
dió120 g
fahéj0.8 g
szódabikarbóna0.4 g
méz120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölydarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve krémesre főzzük. Hozzákeverjük a mézet, diót,fahéjat, cikkekre vágott almát, a szódabikarbónát. Kiolajozott tepsin egyenletesen elosztjuk, és 160 c fokos sütőben megsütjük. 375,-
Almás-kókuszos rizspuding

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Almásbéles

4 adag
783 KJ / adag
alma40 g
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír120 g
Só tengeri4 g
alma400 g
citromlé0.02 l
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazs��r 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. Most négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. Az almát lereszeljük, és kicsit kinyomkodjuk. A tésztát újabb pihentetés után hosszú téglalappá nyújtjuk. A téglalap hosszabb oldala mentén egy csíkba rakjuk a reszelt almát, meglocsojuk mézzel és feltekerjük. A tekercseket tepsire tesszük, és 180 c fokos sütőben kisütjük. Pihentetjük és szeletekre vágjuk. 450,-
Almáslepény

4 adag
1347 KJ / adag
alma400 g
tönkölyliszt200 g
méz40 g
fahéj0.8 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna2 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, mézet, az olajat és az egészet összemorzsoljuk. Annyi vizet (1 dl) adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kettéosztjuk. az egyik felét a tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajta a lereszelt és kissé kinyomott almát. Az alma tetejére mézet csorgatunk, és megszórjuk fahéjjal. A tészta másik felét az almára helyezzük, és 180 C fokos sütőben megsütjük. 400,-
Almatorta mézes napraforgó-maggal

4 adag
1435 KJ / adag
méz80 g
Pálmazsír80 g
tönkölyliszt160 g
alma400 g
napraforgómag80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elmorzsoljuk a pálmazsírral, hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a lereszelt almát, tetejét megszórjuk napraforgómaggal, meglocsoljuk mézzel és forró sütőben megsütjük. 450,-
Aranygaluska

4 adag
2378 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő10 g
olaj0.08 l
méz40 g
dió80 g
kukoricaliszt20 g
Rizstej0.6 l
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos rizstejet öntünk hozzá, elkeverjük, és langyos helyen kelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a langyosított lisztet, olajat, mézet, csipetnyi sót, és a langyos tejből annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük. Amikor a tészta a duplájára nőtt, lisztezett asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kis félholdszerű galuskákat szúrunk ki belőle. A galuskákat olajba mártjuk és egy tepsibe sorba rakjuk. Az elkészült sort megcsorgatjuk mézzel, és alaposan megszórjuk durvára tört dióval. Egy újabb sor galuskát teszünk rá, ezt szintén meglocsoljuk, és megszórjuk. Az így elkészített galuskát, langyos helyen kelesztjük, majd 160 c fok körüli sütőben megsütjük. A rizstejet felforraljuk, mézet és vaníliát adunk hozzá, majd kukoricaliszttel behabarjuk, és mártás sűrűségűre forraljuk. A galuskákat a tepsiből kiszedjük, egy tányérra halmozzuk, és a vanília mártással tálaljuk. 550,-
Aszalt barackos fánk, citromos mézzel

4 adag
1207 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő12 g
méz60 g
Aszalt barack80 g
citrom40 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk a tönkölyliszttel, langyos vizet öntünk hozzá, elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, mézet, és annyi langyos vizet, hogy közép kemény tésztát kapjunk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott aszalt barackot, és alaposan kidolgozzuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük, addig míg térfogata kétszeresére nő. A tésztát kinyújtjuk, kerek kiszúróval fánkokat formázunk belőle, tetejüket bevagdossuk, tepsire tesszük, még egyszer kelesztjük, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. 450,-
Aszaltszilva bonbon

4 adag
2202 KJ / adag
Aszaltszilva400 g
méz80 g
mandula120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az aszaltszilvát turmixgépben a mandula felével pépesítjük. A gépből kivéve ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, ízlés szerint mézzel, és gombócokat formázunk belóle. Az aszaltszilva gombócokat őrölt mandulába forgatjuk. 650,-
Banán souflé

4 adag
1573 KJ / adag
csokoládé80 g
méz40 g
kukoricaliszt40 g
Muffin papír8 db
Doboz salátás ovál4 db
banán800 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 650,-
Banánfelfújt, rózsaborsos csokoládékrémmel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 650,-
Banános csokoládés "pizza"

4 adag
1635 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő8 g
méz40 g
csokoládé120 g
banán400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk langyos vízzel elkeverjük, és 30-35 c fokos helyen felfuttatjuk. Hozzáadjuk az átszitált és meglangyosított lisztet, mézet, és egy kevés vízzel sűrűn folyó tésztává keverjük. Langyos helyen megkelesztjük, majd egy tepsire egyenletesen elterítve 160 c fokos sütőben megsütjük. A sütőből kivesszük, kihűtjük, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott csokoládét, és egyenletesen elosztjuk rajta a karikára vágott banánt, és 200 c fokos sütőben pár percig pirítjuk. Kihűtjük és szeleteljük. 450,-
Banános csokoládés pirog kókuszkrémmel

4 adag
2116 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
banán400 g
csokoládé200 g
Kókusztej0.12 l
Kókuszreszelék80 g
Doboz salátás ovál4 db
szódabikarbóna0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölyliszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd az olajjal és vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk, hűvös helyen 20 percig pihentetjük. A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű karikákat szúrunk ki belőle. A tésztakarikák közepébe helyezzük a vastag szeletekre vágott banánt, és a csokoládét. A tésztákat félbehatjuk és a széleit jól összenyomjuk, tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A tápiókát 15-20 percre vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett krémesre főzzük. A kisült "kifliket" a kókuszkrémmel tálaljuk. 550,-
Baracklekváros palacsinta

4 adag
2160 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
Pí-víz0.4 l
Só tengeri0.4 g
olaj0.08 l
sárgabarackvelő200 g
méz40 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vízhez folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a lisztet, és az olaj felét. Egy pici sóval ízesítjük, majd 15-20 percig pihentetjük. A tésztát összekeverjük, majd kiolajozott, és felforrósított palacsintasütőbe töltjük, és mindkét oldalát megsütjük. A palacsintákat sárgabarack velővel megtöltjük, és feltekerjük, vagy hajtogatjuk, tetejére ízlés szerint mézet csurgatunk. 450,-
Barackos fánk

4 adag
3394 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő10 g
méz40 g
olaj0.04 l
olaj0.2 l
sárgabarackvelő80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt egy kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vizet keverünk hozzá, és 30-35 C fokos helyen felfuttatjuk. A felfutott élesztőhöz szitáljuk az előmelegített lisztet, hozzáadjuk a mézet, az olajat, és vízzel lágy tésztává gyúrjuk össze. A tésztát egy erős fakanál segítségével kidolgozzuk, amikor hólyagosodni kezd, és elválik az edény falától, megszórjuk liszttel és meleg (35 C fok) helyen kelesztjük. A megkelt tészta térfogata kb. kétszerese az eredetinek, ha a széléből egy kicsit kihúzunk, az nem ugrik vissza. A tésztát lisztezett asztalon, vagy deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszúrjuk. A fánkokat lisztezett tálcára helyezzük, és még egyszer kelesztjük. (10-15 perc). A megkelt fánkot a kezünkbe vesszük, közepét kicsit benyomkodjuk és bő forró olajban kisütjük. A sütést megfelelően nagy edényben végezzük, tegyünk bele egyszerre 3-4 fánkot, tegyük rá a fedőt. Süssük az egyik oldalát pirosra (1 perc, de lehet, hogy még ennyi sincs, tapasztaljuk ki) fordítsuk meg, és a másik oldalát már fedő nélkül süssük készre. A fánkot vegyük ki az olajból és csepegtessük le. A baracklekvárt betölthetjük egy kiskanállal a fánkban kialakított mélyedésbe, vagy egy hegyes, hosszú csövű habzsák segítségével a fánk belsejébe is. 425,-
Barackos lepény

4 adag
898 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír100 g
méz50 g
Sárgabarack mir.320 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a mézet és összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, két egyenlő részre vágjuk, és az egyiket tepsire tesszük. A tésztát vékonyan megkenjük mézzel, majd sorban elhelyezzük rajta a szeletekre vágott barackot. A tészta másik felét a barackra terítjük, majd 180 c fok körüli sütőben megsütjük. 375,-
Barackos rétes

4 adag
906 KJ / adag
tönkölyliszt80 g
Pálmazsír40 g
Őszibarack400 g
méz80 g
Zabpehely40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet a zsír felével, egy csipet sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elkenjük rajta a zsírt, és duplán összehajtjuk. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elhelyezzük rajta a cikkekre vágott barackot, meglocsoljuk mézzel, megszórjuk zabpehellyel, és feltekerjük. Forró 220 c fokos sütőben megs��tjük, és felszeleteljük. 400,-
Barackos rizsfelfújt

4 adag
1290 KJ / adag
barnarizs160 g
méz40 g
tönkölyliszt32 g
sárgabarackvelő160 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd a tűzről levéve, fedő alatt 15 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a mézet és a lisztet, alaposan összekeverjük. Pudingformát alufóliával kibélelünk, vékonyan kiolajozzuk, és beletöltjük a rizses masszát. Sütőbe tesszük, és 160C fok körül kisütjük. A formából kivesszük, szeleteljük és sárgabarackvelővel tálaljuk. 375,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | következő 20 »

Itent