Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Friss zöldséghasábok fűszeres joghurttal

4 adag
327 KJ / adag
TVpaprika120 g
uborka kigyó120 g
újhagyma120 g
cukkíni friss120 g
Sárgarépa120 g
joghurt natur0.2 l
Tengerisó8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Halloween

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 0,-
Hideg sült paprika medvehagymás juhtúróval és gabonakolbásszal töltve

4 adag
1507 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
TVpaprika160 g
juhtúró120 g
gabonakolbász120 g
élesztő8 g
Tengerisó12 g
olaj0.08 l
Medvehagyma20 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított paprikát félbevágjuk, sózzuk, olajjal meglocsoljuk, és grillezzük. A juhtúrót olajjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát. A gabonakolbászt, összetörjük, krémesre keevrjük. A csírákat, olajjal, sóval citromlével marináljuk. A tönkölylisztből, élesztővel, sóval, kevés olajjal cipóket készítünk. A grillezett kihűlt paprikákba töltjük a juhtúrót és a kolbászkrémet, csírasalátával, cipó szeletekkel tálaljuk, medvehagymával díszítjük. 338,-
Karácsonyi zöldséges tofu leves

4 adag
374 KJ / adag
olaj0.02 l
Póré80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
cukkíni friss40 g
tofu80 g
citromlé0.02 l
babérlevél0.4 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Ehez az ételhez nincs képünk.A pórét karikára a többi zöldségek metéltre vágjuk. Kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük babérlevéllel, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott tofut, a finomra vágott zöldpetrezselymet, citromlével ízesítjük és összeforraljuk. 350,-
Katzenjammer

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 1,-
Kecskesajt falatok friss zöldségekkel

4 adag
799 KJ / adag
Sajt kecske240 g
paradicsom160 g
TVpaprika160 g
újhagyma120 g
retek80 g
uborka kigyó80 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Kenyér

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 0,-
Mentás kecskesajtkrém karalábé szeleteken

4 adag
842 KJ / adag
karalábé200 g
Sajt kecske200 g
Menta20 g
fokhagyma8 g
olaj0.02 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 2,-
Olívával pácolt pirított zöldségek

4 adag
1281 KJ / adag
TVpaprika120 g
paradicsom200 g
cukkíni friss120 g
Padlizsán120 g
Olaj Olíva0.12 l
Tengerisó8 g
fokhagyma8 g
kakukkfű4 g
bazsalikom4 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Paprikába töltött gabonakőrözött

4 adag
1196 KJ / adag
tönkölydara200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Mustár8 g
Tengerisó8 g
Kömény őrölt4 g
pirospaprika8 g
TVpaprika200 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Pirított tofu pesto-s pennével

4 adag
3751 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
tönkölytészta400 g
Paraj200 g
mandula200 g
fokhagyma12 g
bazsalikom8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut csíkokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban pirosra sütjük. A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, (majdnem) megfőzzük, és leszűrjük. A parajt leforrázzuk, majd kevés olajban erős tűzön pároljuk, fűszerezzük fokhagymával, bazsalikommal, ízesítjük sóval, hozzáadjuk a mandulát, ,olajat öntünk hozzá, majd az egészet turmixgépben pépesítjük. A megfőtt tésztát összekeverjük a pestóval és a sült tofuval tálaljuk. 830,-
Savanyú-káposztás burgonya saláta lilahagymával

4 adag
870 KJ / adag
savanyúkáposzta400 g
lilahagyma40 g
Tengerisó8 g
olaj0.02 l
burgonya600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyár héjában megfőzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, és a savanyúkáposztát. Olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. 157,-
Spagetti pirított csirkemellel és csípős (?) cukkínivel

4 adag
1278 KJ / adag
tönkölytészta320 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 93,-
töltött sütőtök

4 adag
950 KJ / adag
kanadai sütőtök1000 g
brokkoli50 g
csiperke50 g
Póré50 g
kukorica csemege50 g
pirospaprika30 g
paradicsom30 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tököt hosszában félbevágjuk, és a magvait kikaparjuk. A tök aljára vágunk egy talpat , hogy ne billegjen, majd sorban rá rakjuk a zöldségeket. Sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és reszelt fokhagymával fűszerezett kukoricaolajjal meglocsoljuk (tetejére reszelt sajtot is szórhatunk). Forró sütőben megsütjük és azonnal tálaljuk. 330,-
Tönkölyhússal töltött sült cukkíni cikkek

4 adag
150 KJ / adag
Tönkölybúzahús320 g
olaj l
Tengerisó8 g
fokhagyma8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
cukkíni friss400 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Vargánya Wellington nyárson sült zöldségekkel és kecskesajtos fondüvel

4 adag
1761 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
tönkölyliszt80 g
Sajt kecske60 g
lilahagyma80 g
Vajastészta80 g
Sajt mozzarella60 g
gomba (barna csiperke)320 g
Vargánya320 g
Tengerisó12 g
kakukkfű0.8 g
cukkíni friss160 g
Kaliforniai paprika160 g
Zellerszár160 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vargányát sózzuk, kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk. A csiperkéből, olajjal, finomra vágott vöröshagymával, tönkölyliszttel sűrű gombapépet készítünk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, sóval ízesítjük. A vajastésztát kinyújtjuk elterítjük rajta a gombapépet, közepét végig rakjuk a sült vargányákkal, és feltekerjük. A tészta felületét finomra vágott olajos finomfűszerekkel bekenjük, és 200 c fokos sütőben megsütjük. A cukkínit, paprikát, zellerszárat kockákra vágjuk, nyársra húzzuk, és rost lapon megsütjük. A lilahagymából csészét formázunk, és megtöltjük a reszelt kecske mozzarella és tejszín keverékével, melyet előzőleg sóval ízesítettünk, kakukkfűvel fűszereztünk. A töltött hagymákat, sütőben megsütjük. A Wellingtont szeleteljük, és a sült nyárssal tálaljuk, mártásként a hagyma csészében olvasztott sajtot adjuk hozzá. 1229,-
Ö Bogyósgyümölcskoktél rizstej gallérral

4 adag
118 KJ / adag
Bogyósgyümölcs200 g
méz20 g
Rizstej0.12 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Ö Grillezett camembert, balzsamecettel, kemencében sült rozskenyérrel

4 adag
863 KJ / adag
Sajt camembert400 g
Saláta ruccola80 g
Vaj40 g
tökmag40 g
Balzsamecet0.02 l
Tengerisó8 g
bazsalikom4 g
Kenyér rozs200 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Ö Görcsleves

4 adag
3080 KJ / adag
Mangalica szalonna80 g
vöröshagyma120 g
pirospaprika60 g
Liszt fehér160 g
tojás1.2 db
Tengerisó12 g
Sárgarépa120 g
petrezselyem gyökér120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
karalábé40 g
bors0.4 g
Kenyér barna200 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Ö Kemencében sült tökös-mákos és almás rétes jegecelt gyümölcsökkel

4 adag
1922 KJ / adag
Rétes lap teljesőrlésű120 g
Tök120 g
mák120 g
alma400 g
méz120 g
fahéj4 g
tejföl0.04 l
citrom120 g
mazsola60 g
Bogyósgyümölcs400 g
tejszín0.2 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-



Itent