|
|
Mikulás (2)
|
|
|
1,- |
Mogyorós kelt rétes sütőtökkel
|
|
|
500,- |
Mogyorós sütőtök szelet
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.4 l | méz | 80 g | sütőtök | 400 g | Mogyoró földi | 120 g | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és hozzáadjuk az olajat és a mézet. Elmorzsoljuk, majd tésztává gyúrjuk.
A tököt megtisztítjuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a kissé összetört mogyorót és a mézet.
A tésztát kinyújtjuk, tepsire helyezzük, a tetején egyenletesen elosztjuk a tököt, majd 180 c fokos sütőben megsütjük.
Miután kihűlt szeleteljük, és kevés meézzel meglocsolva tálaljuk. |
400,- |
Mogyorós-meggyes burgonyatorta
|
burgonya | 80 g | méz | 60 g | Mogyoró földi | 120 g | tönkölyliszt | 40 g | tönkölydara | 40 g | szódabikarbóna | 20 g | Meggylekvár | 60 g |
|
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük.
Kihűtjük, megtisztítjuk, és lereszeljük.
Hozzákeverjük a tönkölydarát, a lisztet, szódabikarbónát, és az őrölt mogyorót.
Jól összedolgozzuk.
Olajozott tepsibe tesszük, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát két lapra vágjuk és megkenjük meggylekvárral. |
375,- |
Moscauer
|
dió | 240 g | méz | 80 g | Narancshéj | 2 g | citromhéj | 2 g | csokoládé | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A darált dióhoz reszelt narancshéjat, citromhéjat, és mézet adunk, majd alaposan összekeverjük.
Kanállal, egy kiolajozott sütőlemezre kis halmokat formázunk, majd 180 C fok körüli sütőben megsütjük.
A sütőből kivesszük, és mielőtt teljesen kihűlne egy kenőkéssel elválasztjuk a lemezről.
Amikor teljesen kihűlt egyik oldalát olvastott coskoládéba mártjuk. |
450,- |
Őszibarackos túrópite
|
tönkölyliszt | 120 g | méz | 40 g | Pálmazsír | 80 g | szódabikarbóna | 0.8 g | túró | 320 g | tönkölyliszt | 40 g | méz | 40 g | Őszibarack | 400 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a pálmazsírral, majd hozzáadjuk a mézet és tésztává gyúrjuk. Egy kevés vizet tehetünk hozzá, ha nagyon morzsalékos lenne.
A tésztát hideg helyen 20 percig pihentetjük.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a mézet és a lisztet.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy mélyebb tepsibe terítjük, majd 180 c fokos sütőben 4 percig elősütjük.
egyenletesen elkenjük benne a túró tölteléket, tetejére sorben elrendezzük a cikkekre vágott hámozott barackot, mézet csurgatunk rá és 160 c fokos sütőben készre sütjük. |
550,- |
Rácsos linzer sárgabarackkal
|
tönkölyliszt | 160 g | Pálmazsír | 80 g | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.8 g | Sárgabarack mir. | 200 g | méz | 40 g |
|
A tönkölylisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd hozzá adjuk a pálmazsírt, és gyorsan elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a mézet, majd egy kevéske vízzel tésztává gyúrjuk.
A tésztát kb. egy cm vastagra nyújtjuk, és a tészta egy harmadát tepsire tesszük.
A tésztát megkenjük mézzel, és sűrűn telerakjuk a cikkekre vágott srgabarackkal. Meglocsoljuk mézzel, és a maradék tésztából vágott csíkokkal "berácsozzuk". 180 c fokos sütőben megsütjük. |
375,- |
Ragacsos rizs édesbab pürével
|
Ragacsosrizs | 120 g | Vörösbab | 80 g | méz | 80 g | Tengerisó | 4 g |
|
A ragacsos rizst kétszeres mennyiségű enyhén sózott vízben kifőzzük, és gombócokat formázunk belőle.
A babot beáztatjuk, majd vízben puhára főzzük. A főtt babot, turmixgépben mézzel, krémesre mixeljük.
A rizsgombócot a babkrémmel tálaljuk. |
375,- |
Ragacsos rizsgolyók chilis csokoládéval
|
Ragacsosrizs | 120 g | csokoládé | 120 g | Chili | 0.4 g | Rizstej | 0.08 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A rizst ragacsosra főzzük, és mielőtt kihűlne, gombócokat formázunk belőle.
A csokoládét vízfürdőbe téve felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat, és a rizstejet, fűszerezzük a chilivel és felfőzzük.
|
500,- |
Rántott sárgadinnye
|
sárgadinnye | 240 g | búzacsíra | 100 g | tejszín | 0.1 l | méz | 40 g |
|
A tisztított dinnyét gerezdekre vágjuk és megforgatjuk a búzacsírában.
Tányérra helyezzük és mézzel ízesített tejszínhabot adunk hozzá.
|
375,- |
Rebarbara ropogós joghurtos eperrel
|
Eper | 240 g | Rebarbara | 320 g | tönkölyliszt | 80 g | olaj | 0.08 l | joghurt natur | 0.4 l | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A rebarbarát megtisztítjuk, majd sűrűre kevert palacsinta tésztába mártjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
A megtisztított epret joghurttal összekeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük.
A megsült rebarbarát a joghurtos eperrel tálaljuk. |
700,- |
Répatorta narancsos túróval
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.8 g | méz | 40 g | Sárgarépa | 80 g | túró | 200 g | narancs | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, a mézet, és annyi vizet, hogy galuskatésztaszerű legyen. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
Tepsibe töltjük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a narancsok reszelt héját, és a kis kockákra vágott narancshúst. Szükség szerint mézzel édesítjük.
A kihűtött tésztát kettévágjuk, az egyik lapra egyenletesen elkenjük a narancsos túrót, majd a tetejére helyezzük a másik lapot.
Hűtőben dermesztjük és kockákra vágjuk. |
400,- |
Rizsfelfújt karoböntettel
|
|
|
375,- |
Rizsgombócok csokoládés mogyorókrémmel
|
barnarizs | 160 g | Csokoládés mogyorókrém | 160 g |
|
A rizst megmossuk, egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, és ragacsosra főzzük.
Félig kihűtjük, majd gombócokat készítünk belőle.
A kihűlt gombócokat a a csokoládés mogyorókrémmel tálalunk. |
375,- |
Rizsgombócok mézes mogyorókrémmel
|
barnarizs | 160 g | Mogyoró földi | 320 g | méz | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára, ragacsosra főzzük, mielőtt teljesen kihűlne gombócokká formázzuk.
A mogyorót turmixgépben pépesítjük, hozzá adjuk a mézet és habosra keverjük.
A kihűlt, és megdermedt rizsgombócokat, a mogyorókrémmel tálaljuk. |
450,- |
Rizspuding sárgabaracköntettel
|
|
|
375,- |
Sárgabarack puding tészta kanállal
|
sárgabarackvelő | 200 g | méz | 80 g | kukoricaliszt | 40 g | tönkölyliszt | 40 g | szódabikarbóna | 0.8 g | olaj | 0.004 l |
|
A kukoricalisztet hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamataos keverés mellett sűrűre főzzük.
Hozzáadjuk a baracklelkvárt, a mézet, összeforraljuk, és a tűzről levéve tálkákba töltjük, és kihűtjük.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, az olajjal, mézzel, és kevés vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk.
20 percig pihentetjük, majd vékonyr anyújtjuk, kanál szerű formákat szúrunk ki belőle, majd tepsire téve megsütjük. |
375,- |
Sárgabarackos krémes
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 120 g | kukoricaliszt | 40 g | tofu | 80 g | Sárgabarack mir. | 200 g |
|
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, mézet és annyi vizet, hogy galuskatészta szerű masszát kapjunk.
Tepsire töltjük, és 160-180 c fokos sütőben megsütjük.
A Kukoricalisztet vízzel felfőzzük, hozzáadjuk az áttörtö tofut, és a mézet, majd krémesre keverjük.
A krémet még melegen a tésztára kenjük egyenletesen, a tetejére sorban rakjuk a sárgabarackot. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben egy picit megpirítjuk. |
450,- |
Sárgabarackos máktorta
|
mák | 120 g | tönkölyliszt | 120 g | méz | 80 g | olaj | 0.08 l | szódabikarbóna | 8 g | Sárgabarack mir. | 200 g | fahéj | 0.4 g |
|
A mákot megőröljük, hozzákeverjük a lisztet a szódabikarbónát.
Hozzá öntjük a mézet és az olajat, vízzel összekeverjük, beletesszük a cikkekre vágott barackot, mély tepsibe öntjük.
A tetejét vékony cikkekre vágott barackkal díszítjük és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült tortát cikkekre vágjuk, és kevés mézzel, fahéjjal megszórva tálaljuk. |
375,- |
Sárgabarackos túróhab csokoládéval
|
|
|
375,- |
|
|
|