Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Kecskesajttal töltött burgonya borsópürével, Potato filled with goat cheese, and green pea puree

4 adag
2427 KJ / adag
burgonya 600 g
Sajt kecske200 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.8 g
Só tengeri12 g
zöldborsó800 g
tönkölyliszt80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk. A kecskesajtot lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és kakukkfűvel, kevés tönkölylisztet adunk hozzá és összegyúrjuk. A sajtot a burgonyákba töltjük, és sütőben aranysárgára sütjük. A zöldborsót kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk vízzel felöntjük és puhára pároljuk, majd mixergéppel pépesítjük. A közben megsült burgonyát a borsópürével tálaljuk. 1390,-
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve répa- és burgonyapürével, Grilled mushroom caps stuffed with goat cheese, with potato and carrot puree

4 adag
2483 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
Sajt kecske320 g
fokhagyma0.8 g
kakukkfű0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Sárgarépa400 g
burgonya 400 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kecskesajtot lereszeljük, sózzuk, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, a kecskesajtos masszával betöltjük és forró (2220 c fok) sütőben megsütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, olajjal habosra keverjük, kevés vízzel higítjuk. A sárgarépát puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd ízesítjük sóval, fűszerezzük korianderrel, olajjal habosra keverjük. 1690,-
Kecskesajttal töltött-burgonyagombóc

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kelben párolt fűszeres rizs, sült tofu kockákkal, és csípős-savanyú mogyoró mártással

4 adag
3369 KJ / adag
kelkáposzta400 g
barnarizs320 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
vöröshagyma80 g
Ötfűszer keverék0.8 g
tofu natúr400 g
méz40 g
citromlé0.04 l
csípőspaprikakrém4 g
paradicsompüré80 g
szójaszósz0.04 l
Mogyoró földi160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelkáposztát leveleire szedjük és leforrázzuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ötfűszer keverékkel, finomra vágott petrezselyemmel, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A rizst a kelkáposzta levelekbe töltjük, és kigőzöljük. A tofut 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a durvára darált mogyorót, a mézet, a csípőspaprikát, vízzel fleöntjük, ízesítjük citromlével, és szójaszósszal és kiforraljuk. A Megpárolt leveleket felvágjuk, a tofuval és a mogyorómártással tálaljuk. 750,-
Kelvirág kofta chilis paradicsommal és rizzsel

4 adag
753 KJ / adag
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
méz40 g
tofu natúr120 g
zöldborsó120 g
alma120 g
Sárgarépa120 g
Mustár8 g
olaj0.02 l
burgonya 120 g
Doboz salátás ovál4 db
Só tengeri12 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és formázható masszává gyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forró olajban kisütünk. A vöröshagymát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsomot é s a paradicsompürét, sózzuk, chilivel fűszerezzük. Kevés habarással sűrítjük és kiforraljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A kofta gombócokat a paradicsommal és a rizzsel tálaljuk. 750,-
Kínai zöldségragu barnarizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókusszal pirított búzahús-currys almával és rizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókuszos pirított zöldségek barnarizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Kókuszos rizs szójás zöldségekkel párolt tönkölyhússal

4 adag
2496 KJ / adag
barnarizs240 g
Kókuszreszelék80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
szójaszósz0.08 l
Tönkölybúzahús400 g
Sárgarépa80 g
káposzta fejes80 g
zeller80 g
Póré80 g
cukkíni mirelit80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedjük. 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldségeket és a tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Szójaszósszal ízesítjük, és készre pároljuk. 750,-
Kókuszos rizs, ötfűszerrel pirított zöldséges tofuval

4 adag
2463 KJ / adag
barnarizs240 g
Kókuszreszelék80 g
tofu natúr400 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
TVpaprika200 g
káposzta fejes200 g
szójaszósz0.04 l
cukkíni friss200 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.a barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve 20 percet fedő alatt duzzasztjuk. A zöldségeket vékony szeletekre, a tofut kockákra vágjuk. Wok-ban, vagy nagy alapterületű serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zöldségeket, és erős tűzön pirítjuk. Megszórjuk az ötfűszer keverékkel, hozzáadjuk a tofut. Lepirítjuk, szójaszósszal ízesítjük, és a kókuszos rizzsel tálaljuk. 1550,-
Korianderes kukoricaburger gabonakolbászos zöldségraguval

4 adag
2571 KJ / adag
Kukoricadara160 g
kukorica csemege200 g
koriander0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Sárgarépa200 g
zöldborsó200 g
karalábé200 g
zeller200 g
kelvirág200 g
gabonakolbász200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricadarát folyamatos keverés mellett kb kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük. Sózzuk, csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, és hozzáadjuk a kukoricát és a koriandert. A masszát kihűtjük, majd burgereket formázunk belőlük, és kevés forró olajban pirosra sütjük. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zellert, karalábét, és a zöldborsót. Sózzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gabonakolbászt, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. 1100,-
Kukorica kofta zöldborsós zöldségmártással

4 adag
2963 KJ / adag
kukorica csemege200 g
Kukoricadara80 g
kukoricaliszt40 g
olaj0.12 l
zöldborsó200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
barnarizs200 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
Póré80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kokoricát sózott vízben megfőzzük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet, és kukoricadarát, és sűrűre, formázhatóra főzzük. A masszát hagyjuk hűlni, majd gombócokat formázunk belőle. A tönkölylisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük, a gombócokat ebben a tésztában megforgatjuk és olajban kisütjük. A pórét vékony metéltre vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és a finomra vágott petrezyelyemzöldet. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Sózzuk, masalával fűszerezzük, és híg mártássá főzzük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük és 20 percig forraljuk, ezután a tűzről levesszük és fedő alatt duzzasztjuk. A koftagombócokat a rizzsel és a zöldségmártással tálaljuk. 750,-
Kukoricagolyók paradicsomos babbal

4 adag
2291 KJ / adag
Vörösbab400 g
vöröshagyma120 g
olaj0.04 l
paradicsom120 g
paradicsompüré120 g
Kukoricadara80 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot beáztatjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot lepirítjuk, és hozzáadjuk a babot. Vízzel felöntjük, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá, és lassan puhára főzzük. A kukoricadarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, kevés olajat keverünk hozzá. Az elkészült masszát langyosra hűtjük, majd gombócokat formázunk belőle. A kihült gombócokat kevés forró olajban megpirítjuk és az elkészült paradicsomos babbal tálaljuk. 1100,-
Kukoricapüré töltött paradicsommal és lilahagyma kompóttal

4 adag
1988 KJ / adag
kukorica csemege600 g
petrezselyemzöld80 g
margarin40 g
paradicsom400 g
lilahagyma520 g
bulgur100 g
kakukkfű4 g
bazsalikom52 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.kukorica, petrezselyemzöld, margarin, paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, só, olaj, bulgur, bazsalikom, kakukkfű 1250,-
Kukoricás brokkolikrémmel töltött palacsinta párolt sárgarépával

4 adag
2030 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.08 l
brokkoli400 g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
kukorica csemege400 g
Sárgarépa400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölylisztet vízzel csomómentesre keverjük, olajat adunk hozzá, 10-15 percig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, és pépesre mixeljük, hozzáadjuk az előzőleg leforrázott kukoricát. A répát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pirítjuk. A palacsintákat a krémmel betöltjük, feltekerjük és középen elvágjuk. A félbevágott palacsintákat a párolt répával tálaljuk. 850,-
Kukoricával és füstölt tofuval töltött paprika rizzsel, petrezselyem mártással

4 adag
2125 KJ / adag
TVpaprika400 g
kukorica csemege400 g
Tofu füstölt200 g
barnarizs200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.8 cs
tönkölyliszt40 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a füstölt tofut, sózzuk, és lepirítjuk. A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk, besózzuk, és beletöltjük a tölteléket. A paprikákat tepsibe állítjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig erős tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A finomra vágott zöldpetrezselymet kevés olsjban megfonnyasztjuk, liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd rizstejjel felöntjük, csomómentesre keverjük, és kiforraljuk. 1290,-
Kuszkusz pirított cukkínivel és rómaiköményes karottával

4 adag
1663 KJ / adag
KuszKusz240 g
cukkíni mirelit400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
rómaikömény0.4 g
fokhagyma8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kuszkuszt, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vizet öntünk rá. Összekeverjük, lefedjük és 20 percig duzzasztjuk. A cukkínit kevés forró olajban lepirítjuk, sóval ízesítjük, és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd az elkészült kuszkuszhoz keverjük. A sárgarépát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesrepároljuk, sózzuk, vízzel felöntjük rómíiköménnyel fűszerezzük és majdnem puhára pároljuk. A cukkínis kuszkuszt a répával tálaljuk. 800,-
Kuszkusz pirított zöldségekkel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Köleses karalábéragu-gabonasülttel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Köleses rakott brokkoli kecskesajtmártással

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-



Itent