|
|
Kecskesajttal töltött burgonya borsópürével, Potato filled with goat cheese, and green pea puree
|
burgonya | 600 g | Sajt kecske | 200 g | fokhagyma | 12 g | kakukkfű | 0.8 g | Só tengeri | 12 g | zöldborsó | 800 g | tönkölyliszt | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk.
A kecskesajtot lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és kakukkfűvel, kevés tönkölylisztet adunk hozzá és összegyúrjuk.
A sajtot a burgonyákba töltjük, és sütőben aranysárgára sütjük.
A zöldborsót kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk vízzel felöntjük és puhára pároljuk, majd mixergéppel pépesítjük.
A közben megsült burgonyát a borsópürével tálaljuk. |
1390,- |
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve répa- és burgonyapürével, Grilled mushroom caps stuffed with goat cheese, with potato and carrot puree
|
gomba (barna csiperke) | 400 g | Sajt kecske | 320 g | fokhagyma | 0.8 g | kakukkfű | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | Sárgarépa | 400 g | burgonya | 400 g | tönkölyliszt | 40 g |
|
A kecskesajtot lereszeljük, sózzuk, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk.
A gombafejeket megtisztítjuk, a kecskesajtos masszával betöltjük és forró (2220 c fok) sütőben megsütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, olajjal habosra keverjük, kevés vízzel higítjuk.
A sárgarépát puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd ízesítjük sóval, fűszerezzük korianderrel, olajjal habosra keverjük. |
1690,- |
Kecskesajttal töltött-burgonyagombóc
|
|
|
750,- |
Kelben párolt fűszeres rizs, sült tofu kockákkal, és csípős-savanyú mogyoró mártással
|
kelkáposzta | 400 g | barnarizs | 320 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | fokhagyma | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | vöröshagyma | 80 g | Ötfűszer keverék | 0.8 g | tofu natúr | 400 g | méz | 40 g | citromlé | 0.04 l | csípőspaprikakrém | 4 g | paradicsompüré | 80 g | szójaszósz | 0.04 l | Mogyoró földi | 160 g |
|
A kelkáposztát leveleire szedjük és leforrázzuk.
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ötfűszer keverékkel, finomra vágott petrezselyemmel, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük és 5 percig forraljuk.
A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk.
A rizst a kelkáposzta levelekbe töltjük, és kigőzöljük.
A tofut 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk.
A paradicsompürét kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a durvára darált mogyorót, a mézet, a csípőspaprikát, vízzel fleöntjük, ízesítjük citromlével, és szójaszósszal és kiforraljuk.
A Megpárolt leveleket felvágjuk, a tofuval és a mogyorómártással tálaljuk.
|
750,- |
Kelvirág kofta chilis paradicsommal és rizzsel
|
Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | méz | 40 g | tofu natúr | 120 g | zöldborsó | 120 g | alma | 120 g | Sárgarépa | 120 g | Mustár | 8 g | olaj | 0.02 l | burgonya | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db | Só tengeri | 12 g |
|
A kelvirágot sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és formázható masszává gyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk, melyeket forró olajban kisütünk.
A vöröshagymát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsomot é s a paradicsompürét, sózzuk, chilivel fűszerezzük. Kevés habarással sűrítjük és kiforraljuk.
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel.
Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk.
A kofta gombócokat a paradicsommal és a rizzsel tálaljuk. |
750,- |
Kínai zöldségragu barnarizzsel
|
|
|
750,- |
Kókusszal pirított búzahús-currys almával és rizzsel
|
|
|
750,- |
Kókuszos pirított zöldségek barnarizzsel
|
|
|
750,- |
Kókuszos rizs szójás zöldségekkel párolt tönkölyhússal
|
barnarizs | 240 g | Kókuszreszelék | 80 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | szójaszósz | 0.08 l | Tönkölybúzahús | 400 g | Sárgarépa | 80 g | káposzta fejes | 80 g | zeller | 80 g | Póré | 80 g | cukkíni mirelit | 80 g |
|
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedjük.
10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk.
A zöldségeket és a tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük.
Szójaszósszal ízesítjük, és készre pároljuk. |
750,- |
Kókuszos rizs, ötfűszerrel pirított zöldséges tofuval
|
barnarizs | 240 g | Kókuszreszelék | 80 g | tofu natúr | 400 g | Sárgarépa | 200 g | zeller | 200 g | TVpaprika | 200 g | káposzta fejes | 200 g | szójaszósz | 0.04 l | cukkíni friss | 200 g | olaj | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db |
|
a barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve 20 percet fedő alatt duzzasztjuk.
A zöldségeket vékony szeletekre, a tofut kockákra vágjuk.
Wok-ban, vagy nagy alapterületű serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zöldségeket, és erős tűzön pirítjuk. Megszórjuk az ötfűszer keverékkel, hozzáadjuk a tofut. Lepirítjuk, szójaszósszal ízesítjük, és a kókuszos rizzsel tálaljuk. |
1550,- |
Korianderes kukoricaburger gabonakolbászos zöldségraguval
|
Kukoricadara | 160 g | kukorica csemege | 200 g | koriander | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Sárgarépa | 200 g | zöldborsó | 200 g | karalábé | 200 g | zeller | 200 g | kelvirág | 200 g | gabonakolbász | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A kukoricadarát folyamatos keverés mellett kb kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük.
Sózzuk, csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, és hozzáadjuk a kukoricát és a koriandert.
A masszát kihűtjük, majd burgereket formázunk belőlük, és kevés forró olajban pirosra sütjük.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zellert, karalábét, és a zöldborsót.
Sózzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gabonakolbászt, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. |
1100,- |
Kukorica kofta zöldborsós zöldségmártással
|
kukorica csemege | 200 g | Kukoricadara | 80 g | kukoricaliszt | 40 g | olaj | 0.12 l | zöldborsó | 200 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | barnarizs | 200 g | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | Póré | 80 g |
|
A kokoricát sózott vízben megfőzzük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet, és kukoricadarát, és sűrűre, formázhatóra főzzük.
A masszát hagyjuk hűlni, majd gombócokat formázunk belőle.
A tönkölylisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük, a gombócokat ebben a tésztában megforgatjuk és olajban kisütjük.
A pórét vékony metéltre vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és a finomra vágott petrezyelyemzöldet. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
Sózzuk, masalával fűszerezzük, és híg mártássá főzzük.
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük és 20 percig forraljuk, ezután a tűzről levesszük és fedő alatt duzzasztjuk.
A koftagombócokat a rizzsel és a zöldségmártással tálaljuk. |
750,- |
Kukoricagolyók paradicsomos babbal
|
Vörösbab | 400 g | vöröshagyma | 120 g | olaj | 0.04 l | paradicsom | 120 g | paradicsompüré | 120 g | Kukoricadara | 80 g | Só tengeri | 12 g | babérlevél | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A babot beáztatjuk.
A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot lepirítjuk, és hozzáadjuk a babot.
Vízzel felöntjük, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá, és lassan puhára főzzük.
A kukoricadarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ízesítjük sóval, kevés olajat keverünk hozzá.
Az elkészült masszát langyosra hűtjük, majd gombócokat formázunk belőle.
A kihült gombócokat kevés forró olajban megpirítjuk és az elkészült paradicsomos babbal tálaljuk. |
1100,- |
Kukoricapüré töltött paradicsommal és lilahagyma kompóttal
|
kukorica csemege | 600 g | petrezselyemzöld | 80 g | margarin | 40 g | paradicsom | 400 g | lilahagyma | 520 g | bulgur | 100 g | kakukkfű | 4 g | bazsalikom | 52 g | Doboz főételes | 4 db |
|
kukorica, petrezselyemzöld, margarin, paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, só, olaj, bulgur, bazsalikom, kakukkfű |
1250,- |
Kukoricás brokkolikrémmel töltött palacsinta párolt sárgarépával
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.08 l | brokkoli | 400 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 8 g | kukorica csemege | 400 g | Sárgarépa | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölylisztet vízzel csomómentesre keverjük, olajat adunk hozzá, 10-15 percig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle.
A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, és pépesre mixeljük, hozzáadjuk az előzőleg leforrázott kukoricát.
A répát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pirítjuk.
A palacsintákat a krémmel betöltjük, feltekerjük és középen elvágjuk.
A félbevágott palacsintákat a párolt répával tálaljuk.
|
850,- |
Kukoricával és füstölt tofuval töltött paprika rizzsel, petrezselyem mártással
|
TVpaprika | 400 g | kukorica csemege | 400 g | Tofu füstölt | 200 g | barnarizs | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | petrezselyemzöld | 0.8 cs | tönkölyliszt | 40 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a füstölt tofut, sózzuk, és lepirítjuk.
A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk, besózzuk, és beletöltjük a tölteléket.
A paprikákat tepsibe állítjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A barnarizst, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig erős tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk.
A finomra vágott zöldpetrezselymet kevés olsjban megfonnyasztjuk, liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd rizstejjel felöntjük, csomómentesre keverjük, és kiforraljuk. |
1290,- |
Kuszkusz pirított cukkínivel és rómaiköményes karottával
|
KuszKusz | 240 g | cukkíni mirelit | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 400 g | rómaikömény | 0.4 g | fokhagyma | 8 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kuszkuszt, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vizet öntünk rá.
Összekeverjük, lefedjük és 20 percig duzzasztjuk.
A cukkínit kevés forró olajban lepirítjuk, sóval ízesítjük, és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd az elkészült kuszkuszhoz keverjük.
A sárgarépát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesrepároljuk, sózzuk, vízzel felöntjük rómíiköménnyel fűszerezzük és majdnem puhára pároljuk.
A cukkínis kuszkuszt a répával tálaljuk. |
800,- |
Kuszkusz pirított zöldségekkel
|
|
|
750,- |
Köleses karalábéragu-gabonasülttel
|
|
|
750,- |
Köleses rakott brokkoli kecskesajtmártással
|
|
|
750,- |
|
|
|