|
|
Gyömbéres pirított kel szójás zöldségekkel és barnarizzsel
|
Gyömbér | 0.8 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | kelkáposzta | 800 g | szójaszósz | 0.04 l | Sárgarépa | 200 g | zeller | 200 g | cukkíni mirelit | 200 g | zöldpaprika | 200 g | barnarizs | 200 g | Só tengeri | 12 g |
|
A karikára vágott vöröshagymát kevés olajban aranysérgéra pirítjzk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vagy lereszelt gyömbért, és a cikkekre vágott kelkáposztát-
Pirítjuk, sóval ízesítjük, majd a kelkáposzta állagától függően kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. Szójaszósszal kevés fokhagymával fűszerezzük.
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, elkeverjük és fedő alatt 10 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és 20-25 percig duzzasztjuk.
A gyömbéres kelkáposztát a zöldségekkel és a rizzsel tálaljuk, ha úgy szimpatikusabb a rizst és a szójás zöldségeket össze is keverhetjük. |
750,- |
Gyömbéres tofu citromos zöldségekkel
|
|
|
750,- |
Gyömbéres tönkölysült, pácolt uborkával és szezámos rizzsel
|
Tönkölybúzahús | 400 g | olaj | 0.04 l | Gyömbér | 8 g | uborka kígyó | 200 g | barnarizs | 200 g | Szezámmag | 80 g |
|
A tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, és a reszelt gyömbérrel fűszerezzük.
Az uborkát vékony metéltre vágjuk, sózzuk, szójaszósszal fűszerezzük.
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szezámmagot, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, 10 percig forraljuk, majd lefedjük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. |
750,- |
Görög rakott burgonya
|
burgonya | 1200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | paradicsom | 200 g | Só tengeri | 12 g | kakukkfű | 0.4 g | fokhagyma | 8 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk.
Egy tepsibe rétegezzük a burgonyát, hagymát és a karikára vágott paradicsomot. Sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük és 180 c fokos sütőben megsütjük. |
750,- |
Halízű tofu, paraj-laska szotéval és juhsajt chipsszel
|
tofu natúr | 400 g | vöröshagyma | 80 g | citrom | 40 g | Sárgarépa | 200 g | zeller | 200 g | karalábé | 200 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | újhagyma | 80 g | Gomba laska | 400 g | Paraj | 200 g | Sajt natur érlelt | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A sérgarépát, zellert, karalábét az újhagymát nagyobb hasábokra vágjuk és feltesszük vízbe főzni amibe sót, egészborsot, szeleteltt citromot és babérlevelet tettünk amikor felfort beletesszük a szeletelt tufut párpecig forraljuk majd a lábost félretesszük. A hagymát apróravágjuk kevés olajon lepirítjuk és rádobjuk a szeletelt laskát és a felaprított spenótót és össze foraljuk. A sajtot lereszeljük egy serpenyőt felforosítunkés kis halmokat teszünkrá és mind két oldalát aranybarnára sütjük. A tufut a zöldségekkel a laskával és a sajtchipsszel tálaljuk. |
1550,- |
Hétfűszerrel párolt tofufrikasszé zöldségekkel
|
olaj | 0.004 l | vöröshagyma | 120 g | Doboz főételes | 4 db | Sárgarépa | 80 g | cukkíni mirelit | 80 g | Gomba laska | 80 g | TVpaprika | 80 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 g | Póré | 80 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 12 g | kakukkfű | 0.4 g | rozmaring | 0.4 g | bazsalikom | 0.4 g | Tárkony | 0.4 g | petrezselyemzöld | 0.4 g | tofu natúr | 480 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tofut, sózzuk, erős tűzön pároljuk, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket.
Fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, tárkonnyal, rozmaringgal, zöldpetrezselyemmel, sózzuk és együtt készre pároljuk |
1350,- |
Huszárkedvence
|
|
|
750,- |
Indiai zöldségragu csírákkal és parajos rizzsel
|
Sárgarépa | 200 g | karalábé | 200 g | cukkíni friss | 200 g | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 80 g | Doboz főételes | 4 db | Paraj | 120 g | barnarizs | 200 g | Só tengeri | 4 g | zeller | 200 g | Curry | 8 g |
|
A zöldségeket összevágjuk majd kevés olajon lepirítjuk fűszerezzük curry-vel éssóval. A barnariszt kevés olajon megfutatjuk majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük és készre főzzük. A parajt kevés olajon megfonyasztjuk sóval és fokhagymával ha megpuhult (Ízlés szerint pürésíthetjük)és a rizshezkeverjük. A csírákat olajon erőstüzön éppen hogy megfutatjuk. A zöldségeket a rizzsel tálaljuk a tetejére halmozzuk a csírákat. |
950,- |
Joghurtos burgonyás rétes, zelleres lencsével
|
Rétes lap teljesőrlésű | 80 g | burgonya | 400 g | joghurt natur | 0.4 l | Só tengeri | 8 g | lencse | 200 g | zeller | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1350,- |
Juhsajttal pirított szójavirsli, burgonya salátával
|
szójavirsli | 400 g | Sajt natur érlelt | 120 g | burgonya | 800 g | újhagyma | 80 g | Olaj Olíva | 0.04 l | citrom | 40 g | Só tengeri | 12 g | Saláta ruccola | 40 g |
|
|
1250,- |
Juhsajttal sütött karfiol és brokkoli
|
Sajt natur érlelt | 200 g | brokkoli | 600 g | Só tengeri | 12 g | kelvirág | 600 g | Sajt natur érlelt | 280 g | olaj | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A kelvirágot és a brokkolit sózott vízben leforrázzuk., leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük.
Tetejére reszelt juhsajttal megszórjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük, olajjal bekeverjük.
|
1490,- |
Juhtúróval párolt zöldségek tönköly palacsintával
|
kukorica csemege | 240 g | cukkíni friss | 320 g | Póré | 240 g | karalábé | 240 g | juhtúró | 200 g | TVpaprika | 80 g | zeller | 240 g | Sárgarépa | 240 g | tönkölyliszt | 80 g | olaj | 0.04 l | zöldborsó | 240 g | zöldpaprika | 240 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A lisztet a vízzel elkeverjük, sózzuk, majd 10 percig hagyjuk duzzadni.
Süssünk belőle palacsintákat.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és erős tűzön pirítsuk
meg benne a cikkekre vágott zöldségeket, sózzuk, pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a juhtúrót, és óvatosan rázzuk össze.
Amint a túró felolvadt töltsük a zöldségeket a palacsintába, amit félbehajtva azonnal tálalhatunk.
|
1690,- |
K
|
|
|
750,- |
Kakukkfüves gomba sült paradicsommal és burgonyapürével
|
|
kakukkfű, gomba, paradicsom, burgonya, margarin, só, olaj, fokhagyma |
1100,- |
Káposztás keltpalacsinta petrezselymes zöldségraguval, Thick cabbage pancake with parsley and vegetable ragout
|
tönkölyliszt | 200 g | élesztő | 8 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.12 l | káposzta fejes | 160 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 g | kukorica csemege | 120 g | brokkoli | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
800,- |
Káposztás keltpalacsinta, pritaminos cukkíni-padlizsán raguval, Thick pancake filled with cabbage, ragout of courgette, egg-plant and red peppers
|
tönkölyliszt | 160 g | élesztő | 10 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | káposzta fejes | 200 g | Padlizsán | 320 g | Pritamin | 600 g | fokhagyma | 8 g | vöröshagyma | 80 g | Doboz főételes | 4 db | cukkíni friss | 320 g |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, és kevés langyos vízzel csomómentesre keverjük.
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A bekevert tésztát, langyos helyen kelesztjük, majd kisebb méretű palacsintákat sütünk belőle.
A káposztát lereszeljük, és kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk, sózzuk és puhára pároljuk.
A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott cukkinit és pritamint. Sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és készre pirítjuk.
A palacsintába tesszük a káposztát, félbehajtjuk és a cukkíniraguval tálaljuk. |
1190,- |
Káposztás rizs fahéjjal
|
káposzta fejes | 600 g | zöldborsó | 400 g | barnarizs | 200 g | Só tengeri | 12 g | fahéj | 4 g | olaj | 0.04 l |
|
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres, forrásban lévő vízzel, lefedjük, 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk.
A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
A párolt káposztás borsóhoz keverjük a puhára párolt barnarizst. |
750,- |
Kapros "tökfőzelék" pirított szójavirslivel és tökmagos barnarizzsel
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Tök | 1200 g | tökmag | 40 g | barnarizs | 160 g | szójavirsli | 400 g | Só tengeri | 12 g | Doboz főételes | 4 db | Kapor | 20 g | Rizstej | 0.2 l |
|
|
1190,- |
Kapros joghurtban párolt tönkölybúzahús búzakásával
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 120 g | tönkölybúza | 200 g | Sárgarépa | 160 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tönkölybúzahús | 400 g | joghurt natur | 0.12 l | Póré | 80 g |
|
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, majd joghurttal felöntjük és puhára pároljuk.
A búzát 6-8 órára beáztatjuk, majd kétszeres mennyiségű sózott vízben feltesszük főni. Félig megfőzzük, majd, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és sárgarépát, 10 percig forraljuk, majd lefedjük és a tűzről levéve, lefedve 20 percig duzzasztjuk.
|
750,- |
Kapros tejfölös tofutokány tönköly-galuskával és brokkolival
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | tofu natúr | 400 g | pirospaprika | 8 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 8 g | Kapor | 40 g | tönkölyliszt | 20 g | tejföl, 20% | 0.2 l | tönkölyliszt | 200 g | brokkoli | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve összeforraljuk.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, sózzuk, kevés vízzel fleöntve pároljuk.
Fűszerezzük fokhagymával, és finomra vágott kaporral.
Tejfölös habarással sűrítjük és kiforraljuk.
A tönkölyliszthez annyi vizet keverünk, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk.
Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskát, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés forró olajban átforgatjuk.
A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben felorázzuk.
A tokányt a galuskával és brokkolival tálaljuk. |
1100,- |
|
|
|