"Ebéd" "O" Grillezett pangasius feta sajtos rizzsel
|
Pangasius filé | 480 g | Só tengeri | 12 g | sajt feta | 120 g | barnarizs | 200 g | petrezselyemzöld | 4 g | citrom | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Grillezett tőkehal sárgarépás burgonyapürével
|
Tőkehal filé | 440 g | Só tengeri | 12 g | Rizstej | 0.4 l | burgonya | 800 g | Sárgarépa | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Indiai kebab tönkölypitával
|
szójagranulátum | 400 g | Gyömbér | 6 g | élesztő | 8 g | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 8 g | Curry | 0.4 g | Chili | 0.4 g | rómaikömény | 0.4 g | cukkíni friss | 120 g | koriander | 0.4 g | paradicsom | 240 g | Só tengeri | 8 g | tönkölyliszt | 200 g | uborka kígyó | 80 g | Chili | 0.4 g | bors fekete durva | g | bors fekete durva | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db | Só tengeri | 12 g | joghurt natur | 0.4 l |
|
Indian kebabs
226,8 g szójaburger
1,25 g aprított gyömbér
8,25 tojásfehérje vagy 15,7 g tojáspótló
7,5 g aprított mogyoróhagyma
1,5 g zúzott fokhagyma
26 g tandoori fűszer
1 g aprított koriander levél
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
29,5 g cukkíni, 2,5 cm-s darabokra vágva
55,5 g paradicsom, cikkekre vágva
3 cukornád nyárs vagy bambusz nyárs ( 5 percig vízben áztatva)
Saláta:
61,25 g zsírszegény natúr joghurt
16,63 g hámozott, aprított uborka
0,625 g chili szósz
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
Gyúrjuk össze alaposan a szójaburgert, az aprított gyömbért, a tojásfehérjét, a zúzott fokhagymát és a tandoori fűszert. Adjuk hozzá az aprított koriandert és ízesítsük sóval, borssal.
Formázzunk 34 g szójás keverékből golyókat. Egy nyársra szúrjuk fel a darabokra vágott cukkínivel és a cikkezett paradicsommal felváltva. Ha kint grillezünk, akkor fújjuk be a nyársakat olajjal és süssük készre.
Keverjük össze a saláta hozzávalóit és találjuk a kebabbal.
4. csoport: helyettesítsük a szójaburget 226,8 g darált csirkével vagy pulykával.
|
1450,- |
"Ebéd" "O" Joghurtos rakott cukkíni barnarizses zöldségekkel, paradicsommal
|
barnarizs | 200 g | Só tengeri | 12 g | cukkíni friss | 400 g | paradicsom | 200 g | Póré | 40 g | Sárgarépa | 40 g | zeller | 40 g | karalábé | 40 g | joghurt natur | 0.2 l | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1450,- |
"Ebéd" "O" Kapros tökfőzelék pirított szójavirslivel
|
Tök | 1200 g | Kapor | 4 g | Só tengeri | 12 g | szójavirsli | 400 g | Doboz főételes | 4 db | citromlé | 0.04 l |
|
|
1350,- |
"Ebéd" "O" Lazac feketeszezámmagban párolt zöldségekkel és burgonyapürével
|
Tilápia | 480 g | Vadlazac füstölt | 120 g | Szezámmag fekete | 4 g | zöldborsó | 400 g | Rizstej | 0.2 l | Sárgarépa | 40 g | karalábé | 80 g | Zellerszár | 80 g | petrezselyem gyökér | 80 g | Doboz főételes | 4 db | Paraj | 8 g |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Lencsefasírt tönkölygaluskával, zellerkrémmel
|
lencse | 400 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 20 g | tönkölyliszt | 80 g | tönkölyliszt | 240 g | zeller | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1550,- |
"Ebéd" "O" Lenmagos bundában sült tilápiafilé zelleres burgonyapürével
|
Tilápia | 240 g | Só tengeri | 12 g | Szezámmag | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A halat sóval megszorjuk majd a szezámmagba megforgatjuk 180 fokos sütőbe készre sütjük. |
1650,- |
"Ebéd" "O" Lenmagpehelyben sült tilápiafilé párolt zöldségekkel
|
Tilápia | 440 g | Só tengeri | 12 g | Doboz főételes | 4 db | Sárgarépa | 160 g | zeller | 80 g | Zellerszár | 80 g | Póré | 80 g | Kaliforniai paprika | 80 g | karalábé | 160 g | cukkíni friss | 160 g |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Parajos gnocchi rolád paradicsomos gombával
|
Kukoricadara | 240 g | kukoricaliszt | 80 g | Só tengeri | 12 g | Paraj | 160 g | fokhagyma | 4 g | Gomba laska | 400 g | Póré | 40 g | paradicsom | 160 g | petrezselyemzöld | 4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1450,- |
"Ebéd" "O" Rizstejben párolt pangasiusfilé thai zöldségekkel
|
Rizstej | 0.4 l | Só tengeri | 12 g | Pangasius filé | 480 g | Póré | 80 g | Tomka fűszer | 40 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 g | cukkíni friss | 120 g | Kaliforniai paprika | 120 g | Sárgarépa | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Rizstejjel párolt lazac burgonyával és zöldségkörettel
|
Lazacfilé | 480 g | burgonya | 600 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | Póré | 80 g | cukkíni friss | 80 g | Kaliforniai paprika | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1650,- |
"Ebéd" "O" Szezámmagban sült pangasuisfilé grillezett zöldségekkel
|
Pangasius filé | 480 g | Szezámmag | 40 g | Só tengeri | 12 g | Póré | 80 g | Sárgarépa | 200 g | zeller | 80 g | Zellerszár | 40 g | cukkíni friss | 200 g | karalábé | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Szezámmagban sült tilápiafilé parajos pennével
|
Só tengeri | 12 g | Szezámmag | 80 g | tészta durum penne | 320 g | Paraj | 240 g | fokhagyma | 4 g | Doboz főételes | 4 db | Tilápia | 400 g |
|
|
1450,- |
"Ebéd" "O" Szezámos bundában sült pangasius filé zelleres burgonyapürével és sárgarépával
|
Pangasius filé | 600 g | Szezámmag | 40 g | Só tengeri | 8 g | burgonya | 400 g | zeller | 200 g | Sárgarépa | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1750,- |
"Ebéd" "O" Tandoori burgonya háromhagyma chutneyval
|
burgonya | 400 g | Joghurt gyümölcsös | 0.4 l | koriander | 4 g | rómaikömény | 4 g | Só tengeri | 8 g | vöröshagyma | 80 g | Póré | 80 g | lilahagyma | 80 g | citrom | g | méz | 80 g | Chili | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1350,- |
"Ebéd" "O" Tárkonyos zöldségragu kölesropogóssal
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | Sárgarépa | 160 g | kelvirág | 160 g | Só tengeri | 12 g | köles | 200 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tárkony | 1.2 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zeller, karalábét, a rózsáira szedett kelvirágot. Erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, tárkonnyal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
A kölest másfélszeres mennyiségű sózott, forrásban lévő vízbe tesszük, felforraljuk, lefedjük és a tűzről levéve 10 percig duzzasztjuk.
A kölest felkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és egy kevés köleslisztet. Összegyúrjuk, kisebb hengerekké formázzuk, és sütőben ropogósra sütjük. |
1350,- |
"Ebéd" "O" Thai pangasius sült zöldségekkel
|
Pangasius filé | 480 g | Só tengeri | 12 g | Tomka fűszer | 4 g | Sárgarépa | 200 g | cukkíni friss | 200 g | zeller | 200 g | Póré | 100 g | Kaliforniai paprika | 100 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
1650,- |
"Ebéd" "O" Tönkölyspagetti paradicsommal, kalamata olívabogyóval és pirított fenyőmaggal
|
Chili | 0.4 g | Tészta tönköly | 400 g | fokhagyma | 12 g | Sárgarépa | 40 g | zeller | 40 g | vöröshagyma | 40 g | Só tengeri | 4 g | paradicsom | 400 g | Olíva bogyó | 200 g | Só tengeri | 8 g | Bors zöld | 0.4 g | petrezselyemzöld | 4 g | bazsalikom | 4 g | Fenyőmag | 30 g | Doboz főételes | 4 db |
|
Tönköly spagetti paradicsommal, kalamata olívabogyóval és pirított fenyőmaggal
Spelt noodles with tomatoes, kalamata olives and toasted pine nuts
113,4 g teljes kiőrlésű spagetti
0,5 tk chili szirom
3,3 g aprított fokhagyma
15,15 g alacsony nátriumtartalmú zöldségalaplé
98 g konzerv paradicsom
1 cup durvára darabolt magozott kalamata olívabogyó
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
2 g aprított petrezselyem
2 g aprított friss bazsalikom
7,5 g pirított fenyőmag
Öntsük bele a tésztát egy nagy fazék forrásban lévő sós vízbe. Szűrjük le, amikor “al dente”-re főtt.
Közben egy másik edényben közepes lángon főzzük meg a zúzott fokhagymát és a chili szirmot a zöldségalaplében. Ne hagyjuk, hogy a fokhagyma megbarnuljon. Amikor a fokhagyma kezd puhulni, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, főzzük addig míg a tészta el nem készül, ez kb. 10-15 percet vesz igénybe.
Adjuk hozzá az olívabogyót a paradicsomszószhoz, ízesítsük a sóval és borssal. Keverjük bele a tésztát a szószba, szórjuk meg a fűszernövényekkel és a pirított fenyőmaggal. Tálaljuk azonnal.
2. csoport: A végén szórjuk rá parmezán sajtot
4. csoport : Adjunk grillezett csirkemell filét a tésztához
|
1350,- |
"Ebéd" "O" Vegetáriánus chili
|
Doboz főételes | 4 db | lilahagyma | 160 g | Kaliforniai paprika | 80 g | Chili | 4 g | Sárgarépa | 64 g | fokhagyma | 6 g | Kömény | 0.4 g | koriander | 0.4 g | fahéj | 0.4 g | paradicsom | 400 g | bulgur | 40 g | lencse | 24 g | Vörösbab | 100 g | Fehérbab | 100 g |
|
Vegetarian Chili
40 g kockázott lilahagyma
18,6 g kockázott piros kaliforniai paprika
1,75 g aprított jalapeno paprika
16 g kockázott sárgarépa
1,5 g fokhagyma finomra aprítva
2 g chilipor
0,5 g őrölt kömény
0,375 g őrölt koriandermag
0,25 g őrölt fahéj
0,06 g Cayenne-bors
só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
98 g konzerv paradicsom
30,25 g zöldségalaplé
8,75 g bulgur
12 g lencse (főtt)
25 g bab (Magyarországon ezek 200 g-os kiszerelésben kaphatók, én innen számoltam)
25 g lima bab
Egy tapadásmentes lábosban hirtelen süssük meg a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá s chiliport, az őrölt köményt, az őrölt koriandert, az őrölt fahéjat és a cayenne borsot. Főzzük meg a zöldségeket a fűszerekkel, kb. 5 percen keresztül, ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, a zöldséglevest, a bulgurt, a főtt lencsét, a babokat és főzzük még kb. 10 percen keresztül, míg a bulgur meg nem puhul.
|
1350,- |