Köleses túróérmék
|
köles | 120 g | túró | 240 g | tönkölyliszt | 120 g | vöröshagyma | 40 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | kakukkfű | 2 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A kölest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajban aranyszínűre pirítjuk.
A túrót áttörjük, és hozzákeverjük a hagymát, és a kölest.
Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval ízesítjük, és annyi lisztet keverünk bele, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából korongokat, lepényeket formázunk, és kevés forró olajban mindkét felét pirosra sütjük.
(Amennyiben sütés közben szétesne, vagy nyúlóssá válna, még lisztet kell hozzá keverni.) |
400,- |
Köleses vöröskáposzta tekercs
|
|
|
375,- |
Köményes puliszka pirítva
|
Kukoricadara | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | Kömény | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Vizet forralunk ( a kukoricadara mennyiségéének kb. kétszeresét), megsózzuk, és amikor felforrt belekeverjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a köményt, és állandó keverés mellett kiforraljuk.
A puliszkából gombócokat formázunk, sütőben magas hőmérsékleten megpirítjuk.
|
425,- |
Laskagombás burgonyapogácsa
|
burgonya | 600 g | Gomba laska | 200 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, hozzá adjuk a lisztet, sózzuk.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott laskát, megpirítjuk, sózzuk.
A kihűlt gombát a burgonyás tésztához adjuk, és összegyúrjuk.
Kb 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsákat formázunk belőlük, majd tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. |
400,- |
Lencsegolyók rómaiköménnyel
|
|
|
375,- |
Lencsepüré füstölt tofuval
|
lencse | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | Tofu füstölt | 120 g | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 8 g |
|
A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és turmixgépben pépesítjük.
Olajat sót fokhagymát adunk hozzá és krémesre keverjük.
( ha nagyon száraz lenne a főzőlével higíthatjuk.)
A tofut kiskockákra vágjuk, és kevés forró olajban aranyszínűre pirítjuk.
A lencsepüré tetejére szórjuk a pirított tofut. |
375,- |
Magos kukoricasült
|
Kukoricadara | 120 g | kukoricaliszt | 80 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.04 l | napraforgómag | 40 g | tökmag | 40 g | lenmag | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A kukoricadarát és a lisztet összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett forrásban lévő vízhez adjuk, és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az olajat, és a magvakat.
Félig kihűtjük, majd korongokat formázunk belőlük, és kevés forró olajban pirosra sütjük.
|
400,- |
Majorannás rizslepény
|
barnarizs | 160 g | olaj | 0.02 l | Majoranna | 0.4 g | Só tengeri | 8 g |
|
A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
Hozzákeverjük a majorannát, sózzuk, és lepényeket formázunk belőle.
A lepények mindkét oldalát kevés olajon pirosra sütjük. |
375,- |
Mákos burgonyafánk
|
|
|
375,- |
Mandulával sült burgonya-puffancs
|
burgonya | 800 g | olaj | 0.02 l | mandula | 80 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük.
Hozzákeverjük a tönkölylisztet, sóval ízesítjük és óvatosan összegyúrjuk.
A tésztából kis gombócokat formázunk, melyeket szeletelt mandulába mártunk majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. |
450,- |
Mandulával sült burgonyapüré
|
burgonya | 400 g | tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 12 g | mandula | 40 g | szerecsendió | 0.4 g |
|
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, burgonyanyomóval összetörjük.
Lisztet keverünk hozzá, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval és kevés olajjal simára keverjük.
A masszából habzsák segítségével, egy tepsire karikákat vagy rózsákat formázunk, tetejüket megszórjuk szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben (200 c fok) pirosra sütjük.
|
375,- |
Mediterrán muffin kecskesajttal
|
Olíva bogyó | 120 g | szódabikarbóna | 0.4 g | Sajt kecske | 80 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.08 l | tönkölyliszt | 160 g | Muffin papír | 4 db | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, sót, és annyi vizet, hogy galuska tészta szerű masszát kapjunk.
A tésztát jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott kecskesajtot és az olívát.
Muffinformákba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
|
450,- |
Medvehagymás burgonyapogácsa
|
burgonya | 800 g | tönkölyliszt | 200 g | Só tengeri | 12 g | Medvehagyma | 40 g | olaj | 0.08 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
400,- |
Mogyorós répasült
|
Sárgarépa | 600 g | tönkölyliszt | 160 g | Mogyoró földi | 120 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A sárgarépát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, és egy kevés olajjal puhára pároljuk.
A megpuhult répát turmixgépben pépesítjük, hozzákeverjük a durvára tört mogyorót, és a lisztet.
A répás masszát egy pástétom formába töltjük, és sütőben kisütjük.
A kihűlt répasültet, szeletekre vágva tálaljuk. |
400,- |
Pácolt tofu roston sütve
|
tofu | 400 g | Só tengeri | 12 g | szójaszósz | 0.04 l | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tofut szeletekre vágjuk, olajjal és szójaszósszal meglocsoljuk, és pár órát pácoljuk.
Kevés forró olajban erős tűzön megsütjük. |
500,- |
Padlizsán chips
|
|
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, és sütőben ropogósra szárítjuk. |
375,- |
Paradicsommal sült burgonyapüré
|
burgonya | 600 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 120 g | paradicsom | 200 g |
|
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és még melegen áttörjük.
Hozzáadjuk az olajat, sóval ízesítjük és krémesre keverjük.
A burgonyapépből habzsák segítségével koszorúkat formázunk, közepére töltjük a kockára vágott, sóval ízesített paradicosmot és forró sütőben pirosra sütjük. |
375,- |
Paradicsomos-kecskesajtos pizza tallér
|
|
|
375,- |
Petrezselymes kölesgombóc
|
|
|
375,- |
Pirított füstölt tofu
|
Tofu füstölt | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g |
|
A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. |
375,- |