Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Köleses túróérmék

4 adag
1639 KJ / adag
köles120 g
túró240 g
tönkölyliszt120 g
vöröshagyma40 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
kakukkfű2 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajban aranyszínűre pirítjuk. A túrót áttörjük, és hozzákeverjük a hagymát, és a kölest. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval ízesítjük, és annyi lisztet keverünk bele, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából korongokat, lepényeket formázunk, és kevés forró olajban mindkét felét pirosra sütjük. (Amennyiben sütés közben szétesne, vagy nyúlóssá válna, még lisztet kell hozzá keverni.) 400,-
Köleses vöröskáposzta tekercs

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Köményes puliszka pirítva

4 adag
1115 KJ / adag
Kukoricadara200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Kömény0.8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Vizet forralunk ( a kukoricadara mennyiségéének kb. kétszeresét), megsózzuk, és amikor felforrt belekeverjük a kukoricadarát, hozzáadjuk a köményt, és állandó keverés mellett kiforraljuk. A puliszkából gombócokat formázunk, sütőben magas hőmérsékleten megpirítjuk. 425,-
Laskagombás burgonyapogácsa

4 adag
1150 KJ / adag
burgonya600 g
Gomba laska200 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, hozzá adjuk a lisztet, sózzuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott laskát, megpirítjuk, sózzuk. A kihűlt gombát a burgonyás tésztához adjuk, és összegyúrjuk. Kb 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsákat formázunk belőlük, majd tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. 400,-
Lencsegolyók rómaiköménnyel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Lencsepüré füstölt tofuval

4 adag
1220 KJ / adag
lencse200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Tofu füstölt120 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és turmixgépben pépesítjük. Olajat sót fokhagymát adunk hozzá és krémesre keverjük. ( ha nagyon száraz lenne a főzőlével higíthatjuk.) A tofut kiskockákra vágjuk, és kevés forró olajban aranyszínűre pirítjuk. A lencsepüré tetejére szórjuk a pirított tofut. 375,-
Magos kukoricasült

4 adag
1643 KJ / adag
Kukoricadara120 g
kukoricaliszt80 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
napraforgómag40 g
tökmag40 g
lenmag40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricadarát és a lisztet összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett forrásban lévő vízhez adjuk, és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az olajat, és a magvakat. Félig kihűtjük, majd korongokat formázunk belőlük, és kevés forró olajban pirosra sütjük. 400,-
Majorannás rizslepény

4 adag
797 KJ / adag
barnarizs160 g
olaj0.02 l
Majoranna0.4 g
Só tengeri8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Hozzákeverjük a majorannát, sózzuk, és lepényeket formázunk belőle. A lepények mindkét oldalát kevés olajon pirosra sütjük. 375,-
Mákos burgonyafánk

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mandulával sült burgonya-puffancs

4 adag
1630 KJ / adag
burgonya800 g
olaj0.02 l
mandula80 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Hozzákeverjük a tönkölylisztet, sóval ízesítjük és óvatosan összegyúrjuk. A tésztából kis gombócokat formázunk, melyeket szeletelt mandulába mártunk majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. 450,-
Mandulával sült burgonyapüré

4 adag
1399 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt160 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
mandula40 g
szerecsendió0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, burgonyanyomóval összetörjük. Lisztet keverünk hozzá, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval és kevés olajjal simára keverjük. A masszából habzsák segítségével, egy tepsire karikákat vagy rózsákat formázunk, tetejüket megszórjuk szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben (200 c fok) pirosra sütjük. 375,-
Mediterrán muffin kecskesajttal

4 adag
1835 KJ / adag
Olíva bogyó120 g
szódabikarbóna0.4 g
Sajt kecske80 g
Só tengeri12 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt160 g
Muffin papír4 db
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, sót, és annyi vizet, hogy galuska tészta szerű masszát kapjunk. A tésztát jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott kecskesajtot és az olívát. Muffinformákba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. 450,-
Medvehagymás burgonyapogácsa

4 adag
2254 KJ / adag
burgonya800 g
tönkölyliszt200 g
Só tengeri12 g
Medvehagyma40 g
olaj0.08 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Mogyorós répasült

4 adag
1738 KJ / adag
Sárgarépa600 g
tönkölyliszt160 g
Mogyoró földi120 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A sárgarépát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, és egy kevés olajjal puhára pároljuk. A megpuhult répát turmixgépben pépesítjük, hozzákeverjük a durvára tört mogyorót, és a lisztet. A répás masszát egy pástétom formába töltjük, és sütőben kisütjük. A kihűlt répasültet, szeletekre vágva tálaljuk. 400,-
Pácolt tofu roston sütve

4 adag
741 KJ / adag
tofu400 g
Só tengeri12 g
szójaszósz0.04 l
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeletekre vágjuk, olajjal és szójaszósszal meglocsoljuk, és pár órát pácoljuk. Kevés forró olajban erős tűzön megsütjük. 500,-
Padlizsán chips

4 adag
240 KJ / adag
Padlizsán800 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, és sütőben ropogósra szárítjuk. 375,-
Paradicsommal sült burgonyapüré

4 adag
1013 KJ / adag
burgonya600 g
olaj0.04 l
Só tengeri120 g
paradicsom200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, sóval ízesítjük és krémesre keverjük. A burgonyapépből habzsák segítségével koszorúkat formázunk, közepére töltjük a kockára vágott, sóval ízesített paradicosmot és forró sütőben pirosra sütjük. 375,-
Paradicsomos-kecskesajtos pizza tallér

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Petrezselymes kölesgombóc

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Pirított füstölt tofu

4 adag
547 KJ / adag
Tofu füstölt400 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. 375,-



Itent