"Tejleves"kukoricával és burgonyával
|
Rizstej | 0.8 l | olaj | 0.02 l | kukorica csemege | 120 g | burgonya | 120 g | Só tengeri | 12 g | méz | 20 g | Doboz leveses | 4 db | vöröshagyma | 80 g |
|
Az olajban aransárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az egyszer egy cm-es kockákra vágott burgonyát, üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk kukoricát és rizstejjel felöntjük.
Kiforraljuk és szükség szerint ízesítjük sóval, mézzel. |
450,- |
"Tom-ka" csípős Thai leves
|
olaj | 0.02 l | Póré | 80 g | kukorica csemege | 80 g | Gomba laska | 80 g | cukkíni fagyasztott | 80 g | Kaliforniai paprika | 80 g | Kókusztej | 0.08 l | Üvegtészta | 40 g | Tomka paszta | 0.4 cs | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A felforrósított olajba tesszük a szeletelt pórét, gombát, cukkínit, a paprikát és a kukoricát.
Erős tűzön lepirítjuk, majd vízzel felöntjük.
Hozzáadjuk a tomka-pasztát, elkeverjük, felöntjük kókusztejjel, és kiforraljuk.
A kész levesbe tesszük a darabokra törött tésztát, és 10 percig duzzasztjuk.
|
500,- |
Almás zellerleves
|
zeller | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | alma | 40 g | citromlé | 0.02 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A megtisztított és kockára vágott zellert kevés olajban üvegesre pároljuk.
Sózzuk, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott almát, citromlével ízesítjük, habarással sűrítjük és kiforraljuk. |
375,- |
Aszaltszilvás bableves narancsvirág vízzel
|
Fehérbab | 120 g | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 12 g | Aszaltszilva | 200 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott babot, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük.
Hozzáadjuk a magozott aszalt szilvát, a fokhagymát, sózzuk, citromlével ízesítjük, és készre főzzük, majd a tűzről levéve belecsepegtetjük a narancsvirág vizet. |
375,- |
Babgulyás burgonyával
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 120 g | pirospaprika | 8 g | zeller | 80 g | Sárgarépa | 40 g | Kömény | 4 g | fokhagyma | 20 g | Vörösbab | 120 g | burgonya | 400 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Elkeverjük, és vízzel felöntjük.
A tűzre visszatéve beletesszük az előzőleg beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, és rövid lében félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, fűszerezzük fokhagymával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk az egész zöldségeket, vízzel felöntjük, és lassan készre főzzük.
|
450,- |
Babkrémleves tofu kockákkal
|
Vörösbab | 200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | babérlevél | 0.8 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | tofu | 120 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott babot, és vízzel felöntjük.
Sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel.
Adunk hozzá zellert, sárgarépát és lassú tűzön puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, majd mixerrel pépesítjük és kiforraljuk.
A levesbe tálalás előtt forraljuk bele a kockákra vágott tofut. |
400,- |
Bakonyi laskagomba leves tejföllel
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | Gomba laska | 400 g | tönkölyliszt | 0.02 g | tejföl | 0.08 l | Só tengeri | 12 g | pirospaprika | 8 g | Kapor | 8 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát, kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, erős tűzön lepirítjuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, vízzel felöntjük és puhára fűzzük.
Tejfölös habarással sűrítjük, és jól kiforraljuk.
|
400,- |
Bazsalikomos paradicsomleves
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 40 g | zeller | 40 g | paradicsompüré | 120 g | paradicsom | 80 g | bazsalikom | 4 g | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét kevés olajban aranyszínűre pirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, zellert, üvegesre pirítjuk, majd vízzel felöntjük.
A levest sózzuk, majd lassú forralással főzzük.
Habarással sűrítjük, kiforraljuk.
A levest átszűrjük és megszórjuk frissen vágott bazsalikommal. |
400,- |
Betyárgombóc leves laskagombával
|
tönkölyliszt | 80 g | olaj | 0.02 l | spárga | 120 g | zeller | 120 g | kelkáposzta | 120 g | karalábé | 120 g | vöröshagyma | 120 g | Gomba laska | 120 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és lassan főzzük.
A lisztből vízzel, sóvel tésztát gyúrunk, melyet pihentetünk, majd kis gombócokat, ezekből pedig korongokat formázunk.
A laskát finomra vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
A gombát a tésztába tesszük, gombóccá gyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe főzzük.
|
400,- |
Brokkoli krémleves kukoricával
|
brokkoli | 400 g | olaj | 0.02 l | fokhagyma | 12 g | vöröshagyma | 80 g | Só tengeri | 12 g | szerecsendió | 0.4 g | kukorica csemege | 200 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A brokkolit sózott vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, szerecsendióval fűszerezzük és puhára főzzük. Kiforraljuk, mixerrel pépesítjük, beletesszük a kukoricát és felforraljuk.
|
500,- |
Brokkoli-kelvirág krémleves
|
brokkoli | 240 g | kelvirág | 240 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 8 g | szerecsendió | 0.4 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A brokkolit és kelvirágot sós vízben feltesszük főni. Adunk hozzá szeletekre vágott vöröshagymát, fokhagymát, szerecsendiót, és puhára főzzük.
Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, kiforraljuk és krémesre turmixoljuk.
A félre tett brokkoli és kelvirág rózsákat a levesbe főzzük. |
375,- |
Brokkoli-krémleves
|
olaj | 0.04 l | brokkoli | 400 g | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 8 g | tönkölyliszt | 40 g | Só tengeri | 12 g | szerecsendió | 0.4 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
350,- |
Burgonya krémleves gabonakolbásszal
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | burgonya | 400 g | gabonakolbász | 120 g | Só tengeri | 12 g | babérlevél | 0.4 g | tönkölyliszt | 40 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott burgonyát, és erős tűzön lepirítjuk.
Sózzuk, vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá, és puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, kiforraljuk és összeturmixoljuk, vagy szitán áttörjük.
A gabonakolbászt liszttel összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle és a levesbe főzzük. |
375,- |
Burgonya krémleves medvehagymás galuskával
|
burgonya | 800 g | Medvehagyma | 80 g | tönkölyliszt | 40 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A tisztított és vékony szeletekre vágott burgonyát kevés olajban pirítjuk, sózzuk, és vízzel felöntjük.
Ízesítjük sóval, puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.
A medvehagymát vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a liszthez, vizet adunk hozzá és galuskatésztát keverünk belőle.
A galuskát forrásban lévő vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük.
A kész levesbe tesszük a galuskát és tálaljuk. |
450,- |
Burgonya leves gabonakolbásszal
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | burgonya | 400 g | babérlevél | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 12 g | gabonakolbász | 200 g | tönkölyliszt | 40 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre.
Beforraljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, erős tűzön állandó keverés mellett üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, vízzel felöntjük, babérlevéllel, zúzott fokhagymával fűszerezzük és majdnem puhára főzzük.
A gabonakolbászt a bőréből kibontjuk, és kevés liszttel öszegyúrjuk.
A masszából kis gombócokat formázunk, melyeket a forrásban lévő levesbe teszünk, és összefőzzük. |
375,- |
Burgonyás bableves
|
burgonya | 120 g | Vargánya | 40 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 20 g | Só tengeri | 4 g | fokhagyma | 4 g | pirospaprika | 4 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
375,- |
Chilis földimogyoró-leves
|
olaj | 0.02 l | Mogyoró földi | 160 g | fokhagyma | 8 g | Chili | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | vöröshagyma | 80 g | citromlé | 0.04 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés forró olajban megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, chilit, sót, fokhagymát, citromlevet.
Vízzel felöntjük, és összeforraljuk. |
375,- |
Citromfüves csípős laskagomba leves rizstésztával és algával
|
olaj | 0.04 l | Póré | 120 g | Nori | 12 g | Só tengeri | 12 g | Tomka fűszer | 20 g | Sárgarépa | 80 g | Gomba laska | 200 g | Rizstészta | 60 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz leveses | 4 db |
|
A pórét karikára, a laskagombát vastagabb szeletekre vágjuk, kevés olajban lepirítjuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, vízzel felöntjük, és felforraljuk.
Beletesszük a rizstésztát, és a csíkokra vágott norit, majd készre főzzük.
|
500,- |
Citromos rizsleves oregánóval
|
|
|
375,- |
Csípős csicseriborsó leves joghurttal
|
csicseriborsó | 200 g | olaj | 0.02 l | csípőspaprikakrém | 8 g | joghurt natur | 0.4 l | zöldpaprika | 80 g | Mustár | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, majd sóval ízesített, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük.
Egy lábosban olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, zöldpaprikát, csípőspaprikát, mustárt, majd felöntjük a csicseriborsóval, felforraljuk, és joghurttal behabarjuk.
|
400,- |