Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Anti Candida teszt

4 adag
100 KJ / adag
teszt400 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Babfőzelék párolt répával

4 adag
2148 KJ / adag
Vörösbab400 g
olaj0.04 l
Sárgarépa600 g
babérlevél0.4 g
Só tengeri12 g
vöröshagyma40 g
pirospaprika8 g
Rizsliszt20 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot 8-10 órára beáztatjuk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vizzel felöntjük. Hozzáadjuk a beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük és puhára főzzük. A rizslisztből habarást készítünk, a főzelékhez adjuk, és kiforraljuk. A répát hasábokra vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízet hozzáöntve puhára pároljuk. A főzeléket a répával tálaljuk. 990,-
Bazsalikommal pácolt tönkölyhús nyárson sütve sárgarépás cukkíni salátával

4 adag
797 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
bazsalikom0.8 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa600 g
cukkíni fagyasztott600 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölybúzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, olajjal meglocsoljuk, és hűtőben érleljük. A sárgarépát metéltre vágjuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a metéltre vágott cukkínit, sózzuk, olajat adunk hozzá, citromlével ízesítjük és alaposan összekeverjük. A tönkölybúzahúst nyársra húzzuk és kevés forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd a salátával tálaljuk. 990,-
Bazsalikomos tönkölybúzahús ragu, ruccolával

4 adag
472 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Saláta ruccola200 g
Tönkölybúzahús600 g
bazsalikom0.4 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, zúzott fokhagymával és bazsalikommal fűszerezzük. Erős tűzön lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. A ruccolát olajjal, kevés citromlével bekeverjük. 990,-
Borsos pácolt tofucsíkok pirítva tökmagos vitaminsalátával

4 adag
1581 KJ / adag
tofu400 g
bors0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
tökmag80 g
Sárgarépa160 g
Póré160 g
zeller160 g
káposzta fejes160 g
alma160 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, törött borssal enyhén megszórjuk, kevés olajjal összekeverjük, és pár órát hagyjuk pácolódni. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, összekeverjük és tetejére szórjuk a tökmagot. A tofut kevés olajjal erős tűzön gyorsan megpirítjuk és a vitaminsalátával tálaljuk. 990,-
Brokkoli fasírt csíra és vitaminsalátával

4 adag
950 KJ / adag
brokkoli600 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma12 g
szerecsendió0.4 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
káposzta fejes80 g
Póré80 g
karalábé120 g
Pritamin80 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)120 g
Rizsliszt40 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A brokkolit sózott vízben puhára főzzük. Pépesre törjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, szerecsendióval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Rizslisztet keverünk hozzá, éa fasírtot formázunk belőle, majd tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk és sütőben megsütjük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük és olajjal bekeverjük. tetejére halmozzuk a csírákat. 990,-
Brokkoli krém pirított fokhagymával

4 adag
373 KJ / adag
brokkoli600 g
fokhagyma20 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
szerecsendió0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A brokkolit sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük és olajjal krémesre mixeljük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük, fűszerezzük, és a krém tetejére tesszük a pirított fokhagyma szeleteket. 375,-
Brokkolis tönkölyvagdalt tormás kelvirágpürével

4 adag
887 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
brokkoli200 g
Rizsliszt40 g
kelvirág800 g
torma80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölybúzahúst pépesre daráljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott, és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, sót, pirospaprikát, fokhagymát és alaposan összekeverjük. Annyi rizslisztet keverünk bele, hogy formázható legyen. Egy őzgerincformát kiolajozunk, vagy fóliával kibélelünk, félig megtöltjük a masszával, majd a közepébe tesszük sorban az előzőleg leforrázott brokkoli rózsákat. A maradék masszát is beletesszük, egyenletesen lesimítjuk, és 160 c fok körüli sütőben megsütjük. A kelvirágot rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és burgonyanyomóval átnyomjuk. Hozzá keverjük a reszelt tormát, olajat, és habosra keverjük. A megsült vagdaltat szeleteljük, és a pürével tálaljuk. 990,-
Csicseri borsó csírákkal, és párolt brokkolival

4 adag
1223 KJ / adag
csicseriborsó200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
brokkoli600 g
fokhagyma8 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Csicseri pogácsa zellerpürével és brokkolival

4 adag
1676 KJ / adag
csicseriborsó400 g
olaj0.004 l
Só tengeri12 g
zeller600 g
brokkoli600 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Pépesre daráljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, kevés rizslisztet keverünk hozzá és pogácsákat formázunk belle. Olajozott tepsire tesszük, és sütőben megsütjük. A zellert sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, fokhagymás vízben leforrázzuk. 990,-
Csípős pácolt tofuszeletek roston sütve, tökmagos feketeretek salátával

4 adag
1749 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
csípőspaprikakrém0.8 g
Só tengeri12 g
feketeretek800 g
tökmag120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeletekre vágjuk, sózzuk, csípőspaprikával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és sütőben megsütjük. A feketeretket vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, ízesítjük citromlével, olajat keverünk hozzá és a tetejére szórjuk a tökmagot. 990,-
Cukkínis köleskása petrezselymmel párolt répával

4 adag
1530 KJ / adag
köles200 g
olaj0.04 l
cukkíni friss200 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa800 g
petrezselyemzöld0.8 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest szárazon kissé lepirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, sózzuk, lefedjük, forraljuk 3 percig, és a tűzről levéve duzzasztjuk. A cukkínit szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és a köleshez keverjük. A sárgarépát félkarikára vágjuk, és kevés olajjal egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, és egy kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. 990,-
Cukkínis tönkölyfasírt sülthagymás répasalátával

4 adag
694 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
pirospaprika8 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
vöröshagyma160 g
cukkíni fagyasztott240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyhúst finomra daráljuk. Hozzá adjuk a finomra vágott és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, és a kockákra vágott cukkínit. Összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük pirospaprikával, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel. A masszából fasírtokat formázunk, és kevés forró olajban kisütjük. A répát lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük a szeletekre vágott pirított hagymát, citromlevet és összekeverjük. 990,-
Fahéjas káposzta zöldborsóval

4 adag
1007 KJ / adag
zöldborsó600 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
fahéj4 g
káposzta fejes800 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A nagyobb kockákra vágott káposztát kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. 990,-
Fahéjas répafőzelék zöldborsós kölessel

4 adag
1954 KJ / adag
Sárgarépa800 g
olaj0.04 l
fahéj0.8 g
kukoricaliszt40 g
Só tengeri12 g
köles200 g
zöldborsó400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, rizstejjel felöntjük, és félpuhára főzzük és kukoricaliszttel behabarjuk. A kölest szárazon kissé megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A főzeléket a zöldborsós kölessel tálaljuk. 990,-
Fahéjas sütőtök és zöldborsó hagymás zabpehelykásával

4 adag
1824 KJ / adag
sütőtök600 g
zöldborsó600 g
Só tengeri12 g
fahéj1.2 g
vöröshagyma80 g
Zabpehely200 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tököt kockákra vágjuk, és kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét és a zabpelyhet. Összekeverjük, vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. 990,-
Fahéjas sütőtök ragu hagymás zabpehely gombócokkal

4 adag
2517 KJ / adag
sütőtök800 g
fahéj0.8 g
Só tengeri12 g
vöröshagyma80 g
Zabpehely400 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tököt, és erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, majd egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A zabpelyhet, állandó keverés mellett, forrásban lévő vízbe öntjük, sózzuk, és sűrűre főzzük. A masszát kihűtjük és gombócokat formázunk belőle, és a gombócokat sütőben kissé megpirítjuk. 990,-
Fahéjas zöldborsó zellerrel és medvehagymás zabpehelykásával

4 adag
1604 KJ / adag
zöldborsó600 g
fahéj0.4 g
zeller400 g
Medvehagyma40 g
Zabpehely200 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldborsót és a kockákra vágott zellert, kevés olajban erős tűzön üvegesre párolunk, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A zabpelyhet másfélszeres mennyiségű vízbe feltesszük főni, sózzuk, és finomra vágott medvehagymával fűszerezzük, majd összeforraljuk. 990,-
Falafel gombócok mentás zöldségekkel

4 adag
1865 KJ / adag
csicseriborsó200 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma80 g
Rizsliszt20 g
olaj0.08 l
Póré160 g
Sárgarépa160 g
cukkíni fagyasztott160 g
zöldpaprika160 g
rómaikömény0.4 g
karalábé160 g
zeller160 g
Doboz főételes4 db
Menta4 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Falafelgolyók petrezselymes zöldborsóval

4 adag
2207 KJ / adag
csicseriborsó200 g
olaj0.08 l
vöröshagyma40 g
fokhagyma12 g
koriander0.4 g
rómaikömény0.4 g
zöldborsó800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, és sózott vízben puhára főzzük. A megfőtt borsót pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymával, korianderrel, rómaiköménnyel fűszerezzük, egy kevés liszttel formázható masszává gyúrjuk. A masszából kis golyókat formázunk, és forró olajban megsütjük. A zöldborsót, kevés olajban erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. 990,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 | következő 20 »

Itent