|
|
Sárgarépás lencsevagdalt karalábé-cékla salátával medvehagyma olajjal
|
lencse | 320 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 200 g | karalábé | 400 g | cékla | 400 g | Medvehagymakrém | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, és leszűrjük.
Pépesre mixeljük, majd hottáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a rizsliszttel formázhatóvá gyúrjuk.
Izlés szerint sózzuk, és puding formába téve 160 c fokos sütőben megsütjük. A céklát és karalábét külön külön metéltre vágjuk, sóval ízesítjük, és meglocsoljuk medvehagymás olajjal.
A megsült vagdaltat szeleteljük és a salátákkal tálaljuk. |
990,- |
Szezám bundában sült tönkölyhús csírasalátával
|
Tönkölybúzahús | 480 g | Szezámmag | 120 g | olaj | 0.02 l | Sárgarépa | 400 g | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 240 g | karalábé | 160 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölyhúst kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, és vízzel palacsintatészta szerűre kever rizslisztbe, majd szezámmagba mártjuk.
Tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk, és 200 c fokos sütőben megsütjük.
A sárgarépát, karalábét vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét, sózzuk, citromlével olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a csírát. |
990,- |
Szezámbundában sült tönkölybúzahús vitaminsalátával
|
Tönkölybúzahús | 400 g | Szezámmag | 80 g | olaj | 0.04 l | zeller | 160 g | Sárgarépa | 160 g | Póré | 160 g | karalábé | 160 g | alma | 160 g | Só tengeri | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölyhúst szeletekre vágjuk, sózzuk, szezámmagba forgatjuk, és olajozott tepsire téve, forró sütőben megsütjük.
A zöldségeket és az almát vékony metéltre vágjuk, sóval, citromlével ízesítjük, olajat locsolunk rá és összekeverjük.
A megsült tönkölyhúst a salátával tálaljuk.
|
990,- |
Szezámmagos pirított tofucsíkok tökmagos zellersalátával
|
tofu | 480 g | Szezámmag | 120 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | tökmag | 80 g | zeller | 800 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut csíkokra vágjuk és besózzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a tofut, és a szezámmagot, együtt pirosra sütjük.
A zellert vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá éa összekeverjük.
tetejére szórjuk a pirított tökmagot, és a szezámos tofuval tálaljuk.
|
990,- |
Tárkonyos barnarizs-gombócok zelleres lencsesalátával
|
barnarizs | 200 g | Tárkony | 0.8 g | Só tengeri | 12 g | lencse | 200 g | zeller | 400 g | olaj | 0.04 l | babérlevél | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A barnarizst kétszeres mennyiségű sózott vízben feltesszük főni. Felforraljuk, lefedjük és 10 perc főzés után a tűzről levesszük és duzzasztjuk.
A megpuhult rizshez hozzákeverjük a tárkonyt, sóval ízesítjük, és kis gombócokat formázunk belőle.
A gombócokat olajjal megkent tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük.
A lencsét beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, és lehűtjük.
A zellert vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, Sózzuk, hozzáadjuk a főtt lencsét, az olajat és összekeverjük. |
990,- |
Tárkonyos zöldségragu kölesropogóssal
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | Sárgarépa | 160 g | kelvirág | 160 g | Só tengeri | 12 g | köles | 200 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tárkony | 1.2 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zeller, karalábét, a rózsáira szedett kelvirágot. Erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, tárkonnyal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
A kölest másfélszeres mennyiségű sózott, forrásban lévő vízbe tesszük, felforraljuk, lefedjük és a tűzről levéve 10 percig duzzasztjuk.
A kölest felkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és egy kevés köleslisztet. Összegyúrjuk, kisebb hengerekké formázzuk, és sütőben ropogósra sütjük. |
990,- |
Tofus barnarizzsel töltött káposzta édeskáposzta főzelékkel
|
káposzta fejes | 1200 g | tofu | 120 g | barnarizs | 120 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 8 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g |
|
A barnarizst kevés olajon erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, lefedjük, 10 percig forralju, majd a tűzről levéve duzzasztjuk.
A tofut kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát.
Fokhagymával fűszerezzük, sózzuk, és alaposan összekeverjük.
A káposztát egészben leforrázzuk, leveleit levesszük.
A leveleket betöltjük a tofus rizzsel.
A hagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott káposztát, erős tűzön pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük babérlevéllel.
A töltelékeket sorban a tetejére tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a töltelékeket félig ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
A töltelékeket kivesszük, majd a megmaradt káposztáról a levet elforraljuk, és a tölteléket ezzel tálaljuk. |
990,- |
Tönkölybrassói párolt zöldbabbal és sárgarépával
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Tönkölybúzahús | 480 g | pirospaprika | 0.8 g | fokhagyma | 12 g | Zöldbab sárga | 400 g | Sárgarépa | 400 g | Só tengeri | 12 g | Majoranna | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és vissza tesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokora vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, és erős tűzön pirítjuk.
Fűszerezzük fokhagymával, majorannával, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A zöldbabot sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk.
A sárgarépát szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és egy kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
|
990,- |
Tönkölyhús curry petrezselymes rizsgombócokkal
|
Tönkölybúzahús | 480 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | Curry | 0.8 g | Rizsliszt | 40 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | barnarizs | 200 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott tönkölyhúst, sózzuk, curry-vel fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük ( ragacsosra) kicsit kihűtjük hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és összegyúrjuk.
Gombócokat formázunk belőle és 180 c fokos sütőben megsütjük. |
990,- |
Vörösbab ragu párolt kelvirággal és napraforgó maggal
|
Vörösbab | 200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 12 g | babérlevél | 0.4 g | kelvirág | 800 g | napraforgómag | 80 g | Só tengeri | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A babot beáztatjuk, majd sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a főtt babot, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és összepároljuk.
A kelvirágot rózsáira szedjük, és sózott vízben megpároljuk. A babot a kelvirággal tálaljuk, tertejére szórjuk a pirított napraforgómagot. |
990,- |
Vöröslencse-főzelék párolt répával
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 8 g | Lencse vörös | 400 g | Só tengeri | 12 g | babérlevél | 0.4 g | Sárgarépa | 800 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, vízzel felöntjük és beletesszük a vöröslenycsét.
Sózzuk, fűszerezzük babérlevéllel, és zúzott fokhagymával.
Fedő alatt lassan puhára főzzük, úgy, hogy közben a leve jól elfőjön, főzelék sállagúra sűrűsödjön.
A sárgarépát hasábokra vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és majdnem puhára pároljuk.
A főzeléket a répával tálaljuk. |
990,- |
Zabpehely gombócok kapros párolt-káposztával
|
Zabpehely | 400 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | káposzta fejes | 800 g | Só tengeri | 12 g | Kapor | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A zabpelyhet kb másfélszeres mennyiségű sós vízzel fleöntjük, és sűrűre főzzük. Félig kihűtjük, és a masszából gombócokat formázunk.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott káposztát, erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük és puhára pároljuk. |
990,- |
Zabpehely műzli rizstejjel
|
|
|
500,- |
Zabpelyhes rakott karalábé céklasalátával
|
karalábé | 800 g | Zabpehely | 200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 8 g | Só tengeri | 12 g | cékla | 400 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A karalábét, vékony szeletekre vágjuk besózzuk, és állni hagyjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, vízzel felöntjük.
A tűzre vissza tesszük, hozzáadjuk a zabpelyhet és annyi vízzel öntjük fel, hogy sűrű kásává álljon össze.
Sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, és puhára pároljuk.
Egy tepsit kiolajozunk, és teszünk bele egy réteg karalábét, erre egy zabpehely kását, és így váltakozva. A teteje karalábé legye. Kenjük meg egy kicsit olajjal és tegyük 160 c fokos sütőbe és süssük 45 percen keresztül. |
990,- |
Zabpelyhes sóskafőzelék füstölttofu kockákkal
|
Sóska | 1000 g | Zabpehely | 120 g | Tofu füstölt | 200 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
Az olajat felhevítjük, és hozzáadjuk a sóskaleveleket. Sózzuk, erős tűzön üvegesre pároljuk, vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
Turmixgéppel pépesítjük, és hozzáadjuk a zabpelyhet. Felforraljuk, és a tűzről levéve duzzadni hagyjuk.
A tetejét megszórjuk kockákra vágott és sütőben megpirított tofuval. |
990,- |
Zellerfasírt mogyorós karalábé salátával
|
zeller | 480 g | zsemlemorzsa | 80 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | karalábé | 600 g | Mogyoró mókus | 200 g | Rizsliszt | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A zeller lereszeljük, sózzuk, hozzákeverjük a rizslisztet, és a tönkölymorzsát, és formázható masszává gyúrjuk.
A masszából gombócokat, majd ebből fasírtokat formázunk, és olajaozott tepsire téve forró sütőben megsütjük.
A karalábét lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a tört mogyorót és egy kevés olajat, majd alaposan összekeverjük.
|
990,- |
Zellerropogós, feketeretek salátával és tökmag öntettel
|
zeller | 600 g | Só tengeri | 12 g | Rizsliszt | 200 g | olaj | 0.04 l | feketeretek | 800 g | tökmag | 120 g | tökmagolaj | 0.02 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A zellert lereszeljük, sózzuk, és hozzáadjuk a rizslisztet, majdösszegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk, és olajjal meglocsolva tepsire tesszük és sütőben megsütjük.
A feketeretket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, és meglocsoljuk a citromlével és tökmagolajjal pépesre turmixolt tökmaggal. |
990,- |
Zöldborsós barnarizs fahéjas párolt káposztával
|
barnarizs | 200 g | olaj | 0.04 l | káposzta fejes | 600 g | zöldborsó | 200 g | fahéj | 0.8 g | Só tengeri | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk.
Másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és öt percig forraljuk. A tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk.
A káposztátk nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk, és hozzá keverjük a rizst. |
990,- |
Zöldborsós köleslepény cékla és sütőtök salátával
|
köles | 200 g | Zöldbab sárga | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | cékla | 400 g | sütőtök | 400 g | Só tengeri | 12 g | citromlé | 0.02 l | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A kölest egy lábosban szárazon megpirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, felforraljuk, majd lefedjük és a tűzről levéve, 15 percig duzzasztjuk.
A zöldborsót kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd pépesre törjük.
Hozzáadjuk a köleshez, és gyúrható masszává keverjük.
A masszából kis lepényeket formázunk, és kevés forró olajban megsütjük.
A céklát és a tököt (külön-külön) vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, olajat, és citrolevet adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. |
990,- |
Zöldséges köleskása medvehagymás párolt karalábéval
|
köles | 320 g | olaj | 0.04 l | Póré | 80 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | kelkáposzta | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | karalábé | 800 g | Medvehagymakrém | 40 g | Só tengeri | 12 g |
|
A kölest szárazon kicsit megpirítjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, felforraljuk, és a tűzről levéve duzzasztjuk.
A pórét karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, és összepároljuk.
A zöldségeket hozzáadjuk a köleshez, és alaposan összekeverjük.
A karalábét hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a medvehagymát és puhára pároljuk. |
990,- |
|
|
|