|
|
Anti Candida teszt
|
|
|
990,- |
Babfőzelék párolt répával
|
Vörösbab | 400 g | olaj | 0.04 l | Sárgarépa | 600 g | babérlevél | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | vöröshagyma | 40 g | pirospaprika | 8 g | Rizsliszt | 20 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A babot 8-10 órára beáztatjuk.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vizzel felöntjük.
Hozzáadjuk a beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük és puhára főzzük.
A rizslisztből habarást készítünk, a főzelékhez adjuk, és kiforraljuk.
A répát hasábokra vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízet hozzáöntve puhára pároljuk.
A főzeléket a répával tálaljuk.
|
990,- |
Bazsalikommal pácolt tönkölyhús nyárson sütve sárgarépás cukkíni salátával
|
Tönkölybúzahús | 480 g | olaj | 0.04 l | bazsalikom | 0.8 g | Tengerisó | 12 g | Sárgarépa | 600 g | cukkíni fagyasztott | 600 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölybúzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, olajjal meglocsoljuk, és hűtőben érleljük.
A sárgarépát metéltre vágjuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a metéltre vágott cukkínit, sózzuk, olajat adunk hozzá, citromlével ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A tönkölybúzahúst nyársra húzzuk és kevés forró olajban minden oldalát pirosra sütjük, majd a salátával tálaljuk. |
990,- |
Bazsalikomos tönkölybúzahús ragu, ruccolával
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Saláta ruccola | 200 g | Tönkölybúzahús | 600 g | bazsalikom | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | Tengerisó | 12 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, zúzott fokhagymával és bazsalikommal fűszerezzük.
Erős tűzön lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A ruccolát olajjal, kevés citromlével bekeverjük. |
990,- |
Borsos pácolt tofucsíkok pirítva tökmagos vitaminsalátával
|
tofu | 400 g | bors | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | tökmag | 80 g | Sárgarépa | 160 g | Póré | 160 g | zeller | 160 g | káposzta fejes | 160 g | alma | 160 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, törött borssal enyhén megszórjuk, kevés olajjal összekeverjük, és pár órát hagyjuk pácolódni.
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, összekeverjük és tetejére szórjuk a tökmagot.
A tofut kevés olajjal erős tűzön gyorsan megpirítjuk és a vitaminsalátával tálaljuk. |
990,- |
Brokkoli fasírt csíra és vitaminsalátával
|
brokkoli | 600 g | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 12 g | szerecsendió | 0.4 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | káposzta fejes | 80 g | Póré | 80 g | karalábé | 120 g | Pritamin | 80 g | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 120 g | Rizsliszt | 40 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A brokkolit sózott vízben puhára főzzük. Pépesre törjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, szerecsendióval és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Rizslisztet keverünk hozzá, éa fasírtot formázunk belőle, majd tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk és sütőben megsütjük.
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük és olajjal bekeverjük. tetejére halmozzuk a csírákat. |
990,- |
Brokkoli krém pirított fokhagymával
|
brokkoli | 600 g | fokhagyma | 20 g | Tengerisó | 8 g | olaj | 0.02 l | szerecsendió | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A brokkolit sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük és olajjal krémesre mixeljük.
Sóval, szerecsendióval ízesítjük, fűszerezzük, és a krém tetejére tesszük a pirított fokhagyma szeleteket. |
375,- |
Brokkolis tönkölyvagdalt tormás kelvirágpürével
|
Tönkölybúzahús | 480 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 12 g | pirospaprika | 8 g | brokkoli | 200 g | Rizsliszt | 40 g | kelvirág | 800 g | torma | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölybúzahúst pépesre daráljuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott, és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, sót, pirospaprikát, fokhagymát és alaposan összekeverjük.
Annyi rizslisztet keverünk bele, hogy formázható legyen.
Egy őzgerincformát kiolajozunk, vagy fóliával kibélelünk, félig megtöltjük a masszával, majd a közepébe tesszük sorban az előzőleg leforrázott brokkoli rózsákat. A maradék masszát is beletesszük, egyenletesen lesimítjuk, és 160 c fok körüli sütőben megsütjük.
A kelvirágot rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és burgonyanyomóval átnyomjuk.
Hozzá keverjük a reszelt tormát, olajat, és habosra keverjük.
A megsült vagdaltat szeleteljük, és a pürével tálaljuk. |
990,- |
Csicseri borsó csírákkal, és párolt brokkolival
|
csicseriborsó | 200 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | brokkoli | 600 g | fokhagyma | 8 g | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
990,- |
Csicseri pogácsa zellerpürével és brokkolival
|
csicseriborsó | 400 g | olaj | 0.004 l | Tengerisó | 12 g | zeller | 600 g | brokkoli | 600 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Pépesre daráljuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, kevés rizslisztet keverünk hozzá és pogácsákat formázunk belle.
Olajozott tepsire tesszük, és sütőben megsütjük.
A zellert sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, fokhagymás vízben leforrázzuk.
|
990,- |
Csípős pácolt tofuszeletek roston sütve, tökmagos feketeretek salátával
|
tofu | 480 g | olaj | 0.04 l | csípőspaprikakrém | 0.8 g | Tengerisó | 12 g | feketeretek | 800 g | tökmag | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut szeletekre vágjuk, sózzuk, csípőspaprikával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és sütőben megsütjük.
A feketeretket vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, ízesítjük citromlével, olajat keverünk hozzá és a tetejére szórjuk a tökmagot. |
990,- |
Cukkínis köleskása petrezselymmel párolt répával
|
köles | 200 g | olaj | 0.04 l | cukkíni friss | 200 g | Tengerisó | 12 g | Sárgarépa | 800 g | petrezselyemzöld | 0.8 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A kölest szárazon kissé lepirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, sózzuk, lefedjük, forraljuk 3 percig, és a tűzről levéve duzzasztjuk.
A cukkínit szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és a köleshez keverjük.
A sárgarépát félkarikára vágjuk, és kevés olajjal egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, és egy kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. |
990,- |
Cukkínis tönkölyfasírt sülthagymás répasalátával
|
Tönkölybúzahús | 400 g | olaj | 0.04 l | pirospaprika | 8 g | fokhagyma | 8 g | Tengerisó | 12 g | Sárgarépa | 400 g | vöröshagyma | 160 g | cukkíni fagyasztott | 240 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölyhúst finomra daráljuk. Hozzá adjuk a finomra vágott és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, és a kockákra vágott cukkínit. Összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük pirospaprikával, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel.
A masszából fasírtokat formázunk, és kevés forró olajban kisütjük.
A répát lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük a szeletekre vágott pirított hagymát, citromlevet és összekeverjük.
|
990,- |
Fahéjas káposzta zöldborsóval
|
zöldborsó | 600 g | olaj | 0.02 l | Tengerisó | 12 g | fahéj | 4 g | káposzta fejes | 800 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A nagyobb kockákra vágott káposztát kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük.
Kevés vizet öntünk rá és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. |
990,- |
Fahéjas répafőzelék zöldborsós kölessel
|
Sárgarépa | 800 g | olaj | 0.04 l | fahéj | 0.8 g | kukoricaliszt | 40 g | Tengerisó | 12 g | köles | 200 g | zöldborsó | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, rizstejjel felöntjük, és félpuhára főzzük és kukoricaliszttel behabarjuk.
A kölest szárazon kissé megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a zöldborsót, forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk.
A főzeléket a zöldborsós kölessel tálaljuk. |
990,- |
Fahéjas sütőtök és zöldborsó hagymás zabpehelykásával
|
sütőtök | 600 g | zöldborsó | 600 g | Tengerisó | 12 g | fahéj | 1.2 g | vöröshagyma | 80 g | Zabpehely | 200 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tököt kockákra vágjuk, és kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét és a zabpelyhet. Összekeverjük, vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.
|
990,- |
Fahéjas sütőtök ragu hagymás zabpehely gombócokkal
|
sütőtök | 800 g | fahéj | 0.8 g | Tengerisó | 12 g | vöröshagyma | 80 g | Zabpehely | 400 g | olaj | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tököt, és erős tűzön üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, majd egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A zabpelyhet, állandó keverés mellett, forrásban lévő vízbe öntjük, sózzuk, és sűrűre főzzük.
A masszát kihűtjük és gombócokat formázunk belőle, és a gombócokat sütőben kissé megpirítjuk. |
990,- |
Fahéjas zöldborsó zellerrel és medvehagymás zabpehelykásával
|
zöldborsó | 600 g | fahéj | 0.4 g | zeller | 400 g | Medvehagyma | 40 g | Zabpehely | 200 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A zöldborsót és a kockákra vágott zellert, kevés olajban erős tűzön üvegesre párolunk, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk.
A zabpelyhet másfélszeres mennyiségű vízbe feltesszük főni, sózzuk, és finomra vágott medvehagymával fűszerezzük, majd összeforraljuk.
|
990,- |
Falafel gombócok mentás zöldségekkel
|
csicseriborsó | 200 g | fokhagyma | 12 g | vöröshagyma | 80 g | Rizsliszt | 20 g | olaj | 0.08 l | Póré | 160 g | Sárgarépa | 160 g | cukkíni fagyasztott | 160 g | zöldpaprika | 160 g | rómaikömény | 0.4 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | Doboz főételes | 4 db | Menta | 4 g |
|
|
990,- |
Falafelgolyók petrezselymes zöldborsóval
|
csicseriborsó | 200 g | olaj | 0.08 l | vöröshagyma | 40 g | fokhagyma | 12 g | koriander | 0.4 g | rómaikömény | 0.4 g | zöldborsó | 800 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, és sózott vízben puhára főzzük.
A megfőtt borsót pépesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymával, korianderrel, rómaiköménnyel fűszerezzük, egy kevés liszttel formázható masszává gyúrjuk.
A masszából kis golyókat formázunk, és forró olajban megsütjük.
A zöldborsót, kevés olajban erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
|
990,- |
|
|
|