|
|
Fekete ribizlilé 100%
|
Bio feketeribizli lé 100% 200ml | 4 db |
|
|
650,- |
Fokhagymás tofugombócok mandulás brokkolival
|
tofu | 480 g | fokhagyma | 12 g | Tengerisó | 12 g | Rizsliszt | 40 g | brokkoli | 800 g | mandula | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut villával összemorzsoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és annyi rizslisztet keverünk hozzá, hogy formázható masszává váljon.
A masszából gombócokat formázunk, és olajozott tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük.
A brokkolit sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, és leszűrjük.
Tetejére szórjuk a szeletekre vágott pirított mandulát. |
990,- |
Fokhagymával pácolt tofu szelet roston sütve, tökmagos zellersalátával
|
|
|
990,- |
Fűszeres tofuval töltött sült vöröshagyma, répa és zöldborsó pürével
|
vöröshagyma | 120 g | tofu | 400 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | olaj | 0.04 l | Sárgarépa | 400 g | zöldborsó | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, fokhagymával, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A hagymákat félbe vágjuk, majd közepüket kivájva kis csészéket formázunk belőlük. Ebbe töltjük a tofut, olajjal permetezzük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A sárgarépát és a borsót külön külön kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk.
Összetörjük, vagy mixerben pépesítjük, olajat keverünk hozzá, esetleg sóval ízesítjük.
|
990,- |
Hagymás vörösbab csípős káposzta-salátával
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 200 g | Vörösbab | 400 g | káposzta fejes | 800 g | Póré | 80 g | Tengerisó | 12 g | citromlé | 0.02 l | csípőspaprikakrém | 8 g | babérlevél | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A vörösbabot beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben majdnem puhára főzzük.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a babot, a főzőlevével felöntjük és együtt puhára pároljuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk.
A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra vágott pórét, sózzuk, olajat, citromlevet és csípőspaprikakrémet keverünk hozzá.
|
990,- |
Hagymával pirított kelvirág rózsák, feketeretek salátával
|
kelvirág | 800 g | vöröshagyma | 200 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | feketeretek | 600 g | citromlé | 0.02 l | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a rózsáíra szedett kelvirágot, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, és erős tűzön üvegesre pirítjuk.
A kelvirágot egy tepsibe öntjük, és sütőbe téve, 180 c fokon megsütjük.
A fekete retket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlevet, olajat öntünk hozzá és összekeverjük.
|
990,- |
Hajdina palacsinta bazsalikomos paradicsommal és ruccolás zöldsalátával
|
olaj | 0.04 l | Tengerisó | 8 g | paradicsom | 800 g | bazsalikom | 0.8 g | Saláta ruccola | 120 g | hajdina liszt | 200 g | Doboz főételes | 4 db | Saláta jég | 120 g |
|
A hajdinalisztből olajjal és vízzel palacsintatésztát keverünk, sóval ízesítjük.
20 percig pihentetjük, majd mini palacsintákat sütünk belőlük.
A paradicsomot karikákra vágjuk, tálba tesszük, és besózzuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, az olajat, és a ruccolát.
Lazán összekeverjük és a hajdina palacsintákkal tálaljuk. |
990,- |
Joghurtos rakott zöldbab barnarizs ropogóssal
|
Zöldbab zöld | 800 g | olaj | 0.04 l | fokhagyma | 12 g | joghurt natur | 0.4 l | barnarizs | 200 g | Majoranna | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A barnarizst kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű forróvízzel felöntjük, lefedjük és öt percig forraljuk.
A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk.
A kihűlt rizst összekeverjük, majorannával fűszerezzük, összegyúrjuk, hengereket formázunk belőlük, és sütőben ropogósra sütjük.
A zöldbabot összevágjuk kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és joghurttal felöntjük.
A joghurtos babot tepsibe tesszük, majd sütőben 160 c fok körül megsütjük, majd a rizsropogóssal tálaljuk. |
990,- |
Joghurtos rizottó paradicsommal párolt zöldbabbal
|
barnarizs | 320 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | joghurt natur | 0.2 l | paradicsom | 200 g | Zöldbab sárga | 400 g | fokhagyma | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
Abarnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk 15 percig.
Ekkor hozzákeverjüka joghurtot.
A zöldbabot, kevés forró olajban kezdjük párolni, sózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összepároljuk.
|
990,- |
Karalábé főzelék petrezselymes zabpehely kásával
|
olaj | 0.04 l | Póré | 80 g | karalábé | 1000 g | Tengerisó | 12 g | Zabpehely | 320 g | petrezselyemzöld | 0.8 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A karikára vágott póréhagymát és a kockákra vágott karalábét, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítunk.
Sózzuk, kevés vízzel felöntjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és puhára pároljuk.
A zabpelyhet egy lábasban, kevés olajjal, kissé lepirítjuk, majd felöntjük forrásban lévő vízzel, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Fedő alatt felforraljuk, majd a tűzről levéve állni hagyjuk. Kb 10 perc után a fedőt levesszük és a kását átkeverjük. |
990,- |
kelvirág lepény píritott pritaminnal és zabpehely kásával
|
kelvirág | 400 g | Pritamin | 200 g | Zabpehely | 120 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
|
990,- |
Kelvirág lepény zöldsalátával
|
kelvirág | 800 g | olaj | 0.02 l | Tengerisó | 12 g | Rizsliszt | 40 g | Saláta ruccola | 200 g | Saláta batávia | 0.8 db | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A kelvirágot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük.
Hozzá keverjük a lisztet, és a masszából kis lepényeket formázunk, melyeket olajozott tepsire teszünk és 200 c fokos sütőben megsütünk.
A salátát ujjnyi vastagra vágjuk, olajjal citromlével meglocsoljuk, bekeverjük és a lepényekkel tálaljuk.
|
990,- |
Kelviráglepény pirított pritaminnal és zabpehely kásával
|
olaj | 0.02 l | Tengerisó | 12 g | kelvirág | 600 g | Rizsliszt | 40 g | Pritamin | 400 g | Zabpehely | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A kelvirágot rózsáira szedjük, kevés olajban üvegesre pirítjuk, vizet öntünk hozzá, sózuk és puhára pároljuk.
A kelvirágot villával összetörjük, hozzáadjuk a rizslisztet és összedolgozzuk.
A masszából lepényeket formázunk és kevés forró olajban kisütjük.
A pritamint csíkokra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, sózzuk.
A zabpelyhet forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, és kásaszerűvé főzzük. |
990,- |
Köleses tofuérmék medvehagymás karalábéval
|
|
|
990,- |
Kölesfasírt cukkínis lecsóval
|
köles | 200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 120 g | Rizsliszt | 40 g | Póré | 80 g | TVpaprika | 400 g | paradicsom | 400 g | pirospaprika | 8 g | Tengerisó | 12 g | cukkíni fagyasztott | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A kölest másfélszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és lefedve 10 percig dizzasztjuk.
A pórét szeletekre vágjuk, a köleshaz adjuk, összekeverjük és a rizslisztet hozzáadva masszává gyúrjuk.
Kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés olajaban kisütünk.
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel elkeverjük és a tűzre visszatesszük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, és a paradicsomot, a szeletekre vágott cukkínit, sózzuk, majd gyorsan összeforraljuk. |
990,- |
Lencsefasírt szójavirslis kelkáposzta raguval
|
lencse | 240 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | pirospaprika | 8 g | fokhagyma | 12 g | Tengerisó | 12 g | kelkáposzta | 1000 g | szójavirsli | 240 g | Kömény | 0.4 g | babérlevél | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A lencsét beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük.
A finomrí vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és a tűzre visszatéve beforraljuk.
A megfőtt lencsét áttörjük, pépesítjük, majd hozzáadjuk a pörköltalapot, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és annyi rizslisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen.
A masszából gombócokat, majd fasírtokat formázunk, és kevés olajjal meglocsolva sütőben 180 c fokon megsütjük.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a vékonyra vágott kelkáposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és együtt készre pároljuk.
|
990,- |
Lencseropogós zöldség curry-val
|
lencse | 240 g | olaj | 0.04 l | Rizsliszt | 40 g | Tengerisó | 12 g | babérlevél | 0.4 g | Póré | 40 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | cukkíni fagyasztott | 160 g | brokkoli | 160 g | kelvirág | 160 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük.
Hozzákeverjük a rizslisztet, és formázható masszává gyúrjuk.
A masszából gombócokat, vagy hengereket formázunk, melyeket olajjal meglocsolunk, és 180 c fokos sütőben megsütünk.
A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott sárgarépát, a kockákra vágott cukkínit, a rózsáira szedett kelvirágot, és brokkolit. Erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, curry-vel fűszerezzük, és kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk. |
990,- |
Lencseropogós zöldség curry-val (2)
|
|
|
990,- |
Magyaros kölesfasírt párolt káposztával
|
köles | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | pirospaprika | 0.8 g | fokhagyma | 12 g | Tengerisó | 12 g | Kömény | 0.4 g | vöröshagyma | 40 g | káposzta fejes | 800 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A kölest egy lábasban szárazon megpirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel fleöntjük, felforraljuk, és a tűzről levesszük. Lefedjük és 20 percig duzzasztjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel fleöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk.
A megduzzadt köleshez keverjük a pörköltalapot, fűszerezzük fokhagymával, őrölt köménnyel, szükség esetén sózzuk.
A masszát alaposan összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban megsütünk.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott káposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük kevés citromlével ízesítjük és puhára pároljuk. |
990,- |
Magyaros tofu sült zelleres lencsesalátával
|
tofu | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 8 g | pirospaprika | 8 g | Tengerisó | 12 g | Rizsliszt | 20 g | zeller | 400 g | lencse | 200 g | babérlevél | 0.4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk.
Hozzáadjuk a tofut és villával pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, hozzákeverjük a rizslisztet.
A masszát gerinc formába tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A lencsét megmossuk, és sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott zellert, sóval citromlével ízesítjük, olajjal összekeverjük.
|
990,- |
|
|
|