Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Póréhagymás tönkölypalacsinta pácolt paradicsommal, Pancake of spelt wheat and leek with marinated tomato

4 adag
1699 KJ / adag
Só tengeri8 g
paradicsom600 g
Póré600 g
tönkölyliszt160 g
olaj0.08 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölylisztből az olaj felével és vízzel palacsintatésztát keverünk, majd 10 percig pihentetjük. A paradicsomot karikára vágjuk, besózzuk, bazsalikommal fűszerezzük. A palacsintákat megsütjük feltekerjük és metéltre vágjuk. A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a metéltre vágott palacsintát és összepirítjuk. 1390,-
Pritaminban sült bazsalikomos túró marinírozott karalábéval

4 adag
1459 KJ / adag
Pritamin600 g
túró400 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
bazsalikom0.8 g
karalábé800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Póré80 g
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, sózzuk, finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük, majd a negyedekbe vágott pritamin paprikába töltjük. A betöltött paprikákat, forró sütőben gyorsan megsütjük. A karalábét, vékony hasábokra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, pórét, olajat, citromlevet, összekeverjük és hűtőben érleljük. 1390,-
Ragacsos rizsgombócok chilis csokoládéban

4 adag
1969 KJ / adag
Ragacsosrizs200 g
csokoládé200 g
Chili0.8 g
olaj0.02 l
Rizstej0.4 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizst ragacsosra főzzük, és mielőtt kihűlne, gombócokat formázunk belőle. A csokoládét vízfürdőbe téve felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat, és a rizstejet, fűszerezzük a chilivel és felfőzzük. 1390,-
Rizses laskagombával töltött kellevél cukkinis lecsóval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 1,-
Rizses lencse pirított paprikával

4 adag
2425 KJ / adag
barnarizs160 g
olaj0.04 l
lencse400 g
Só tengeri12 g
TVpaprika120 g
Pritamin80 g
babérlevél0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés oalajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, másfélszeres mennyiségű forró vízben felöntjük, 5 percig forraljuk, majd lefedjük, és 20 percig duzzasztjuk. A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük. A paprikákat cikkekre vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, és a rizses lencséhez adjuk. 1390,-
Rizstészta szójás zöldségraguval, Rice noodles and vegetable ragout with soy sauce

4 adag
1205 KJ / adag
Rizstészta240 g
olaj0.02 l
Póré40 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
cukkíni friss80 g
TVpaprika80 g
szójaszósz0.04 l
Só tengeri8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizstésztát sós, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, 5-10 percet állni hagyjuk és leszűrjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük a szójaszósszal, ötfűszerkeverékkel, és együtt készre pároljuk. A tésztát tányérra tesszük és a közepére halmozzuk a ragut. 1390,-
Roston sült diós kecskesajt olívás ruccolával

4 adag
2822 KJ / adag
Sajt kecske480 g
dió80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
Olíva bogyó200 g
Saláta ruccola600 g
Nagyításhoz kattintson a képre!a sajtot szeleteljük, durvára tört dióba forgatjuk és kevés forró olajban erős tűzön megsütjük. A ruccolát lazán összevágjuk, olajjal és olívabogyóval bekeverjük. 1390,-
Roston sült kecskesajt vitaminsalátával

4 adag
2022 KJ / adag
Sajt kecske480 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
Póré120 g
káposzta fejes120 g
TVpaprika120 g
cukkíni friss120 g
alma120 g
karalábé120 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat öntünk hozzá és összekeverjük. A sajtot daraboljuk, és magas hőmérsékleten, roston megsütjük, majd a salátával tálaljuk. 1390,-
Rozmaringos pirított burgonya paradicsom-salátával

4 adag
1388 KJ / adag
burgonya *800 g
olaj0.04 l
rozmaring0.8 g
paradicsom800 g
Póré120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük és olajjal meglocsolva forró sütőben pirosra sütjük. A paradicsomot karikára vágjuk, hozzákeverjük a szeletekre vágott pórét, sóval citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. 1390,-
Rozmaringos tofu nyárs gombával, ropogós salátával

4 adag
795 KJ / adag
tofu480 g
rozmaring0.4 g
fokhagyma8 g
gomba (barna csiperke)400 g
Saláta batávia0.8 db
Saláta ruccola200 g
Póré80 g
TVpaprika200 g
cukkíni friss200 g
retek200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut nagyobb kockákra vágjuk, a gombát szükség esetén ketté vágjuk, a cukkíniből vastagabb cikkeket vágunk. MIndezt sózzuk, rozmaringgal, fokhagymával fűszerezzük, és sorban váltakozva nyársra húzzuk, majd kevés forró olajban minden oldalát megsütjük. A pórét vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott retket, az ujjnyi csíkokra vágott salátát, olajjal összekeverjük, citromlével ízesítjük és a nyárs mellé tálaljuk. 1390,-
Sajt chips joghurtos szerbsalátával

4 adag
2026 KJ / adag
Sajt natur érlelt400 g
tönkölyliszt40 g
olaj0.02 l
TVpaprika400 g
paradicsom400 g
uborka kigyó400 g
lilahagyma200 g
Olíva bogyó80 g
Só tengeri8 g
olaj0.004 l
citromlé0.02 l
joghurt natur0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A sajtot lereszeljük, liszttel összekeverjük, és kevés forró olajban, kis lepényeket formázva megsütjük. A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, sózzuk, olajat, olíva bogyót keverünk hozzá, tetejét joghurttal meglocsoljuk. 1390,-
Sajtfondü lilahagymával sütve pirított zöldségekkel, Goat cheese fondue baked in red onion, and stir-fried vegetables

4 adag
1734 KJ / adag
Sajt natur érlelt400 g
lilahagyma400 g
tönkölyliszt40 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.8 g
Sárgarépa400 g
Póré200 g
cukkíni friss400 g
TVpaprika200 g
Só tengeri8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lilahagymákat félbevágjuk, és leveleire szedjük. (kis csészéket készítünk belőlük) A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, fokhagymát, kakukkfüvet, és egy kevés vizet hozzáöntve, állandó keverés mellett összeolvasztjuk. A megolvadt sajtot a lilahagymákba töltjük, és sütőben megsütjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, majd egy kis vizet alájuk öntve megpároljuk. 1390,-
Sárgarépás bulgur tekercsek diós zellersalátával

4 adag
2294 KJ / adag
bulgur200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
zeller800 g
dió120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A bulgurt kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, felforraljuk, és a tűzről levéve, fedővel letakarva duzzasztjuk, 15 percig. A sárgarépából hosszú vékony szeleteket vágunk, és enyhén sózott vízben leforrázzuk. A még meleg bulgurt a sárgarépa szeletbe töltjük, feltekerjük és kihűtjük. A zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót, és összekeverjük. 1390,-
Sárgarépás búzakása laskagombás cukkíni salátával, Wheat and carrot mush with courgette and oyster mushroom salad

4 adag
1553 KJ / adag
tönkölybúza200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
cukkíni fagyasztott400 g
fokhagyma12 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A búzát sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A sárgarépát cikkekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk, majd a megfőzött búzához keverjük. a laskagombát csíkokra vágjuk, és egy nagy méretű serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkínit, és a szeletekre vágott fokhagymát, majd az egészet erős tűzön, kevés olajjal megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, citromlével ízesítjük, kihűtjük, és a kásával tálaljuk. 1390,-
Somlói csokis galuska

4 adag
3294 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.08 l
méz60 g
szódabikarbóna0.8 g
mazsola80 g
citrom80 g
méz60 g
Rizstej0.4 l
méz40 g
csokoládé160 g
karobpor20 g
kukoricaliszt80 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 1390,-
Szezámmagban sült tofu csíkok karottás cukkíni salátával

4 adag
1565 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
Szezámmag80 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
cukkíni friss400 g
citromlé0.02 l
fokhagyma4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut csíkookra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a szezámmagot és együtt készre pirítjuk. A sárgarépát metéltre vágjuk, hizzáadjuk a szintén metéltre vágott cukkínit, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, ízesítjük citromlével, fűszerezzük fokhagymával és jól összekeverjük. 1390,-
Szójában pácolt tofu roston sütve thai csípős zöldségekkel, Fried tofu marinated in soysauce with spicy thai vegetables

4 adag
700 KJ / adag
tofu480 g
szójaszósz0.08 l
Tomka fűszer12 g
Póré160 g
Sárgarépa160 g
karalábé160 g
zeller160 g
kelvirág160 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeletekre vágjuk, és 15-20 percre szójaszószba áztatjuk. Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, tomka fűszerrel fűszerezzük, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. 1390,-
Szójában pácolt tofu roston sütve, csípős Thai zöldségekkel

4 adag
1113 KJ / adag
tofu600 g
szójaszósz0.2 l
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Tomka fűszer8 g
Sárgarépa120 g
káposzta fejes120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Chili0.4 g
méz4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeletekre vágjuk, sózzuk, mézzel édesített szójaszószzal alaposan meglocsoljuk, és állni hagyjuk. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük a tomka-fűszer keverékkel, szójaszósszal meglocsoljuk és készre pároljuk. A tofut kevés forró olajban megsütjük. 1390,-
Tésztalabdácskák spanyol paradicsomraguval, Bread balls with stew of courgette, tomato and chili

4 adag
1277 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
élesztő1.2 g
vöröshagyma120 g
paradicsom600 g
cukkíni friss400 g
Chili0.4 g
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, sót, és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk,majd langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából kis labdákat formázunk, kelesztjük őket, majd 180 c fok körüli sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hasonló kockára vágott cukkinit, lepirítjuk, majd hozzá adjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, sózzuk, chilivel fűszerezzük, és összeforraljuk. 1390,-
Tofu nyárson sütve csípős paprika lekvárral és zöldsalátával

4 adag
1160 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
Vaj40 g
Doboz főételes4 db
csípőspaprikakrém4 g
Saláta római0.8 g
Saláta fejes0.8 g
Póré40 g
TVpaprika400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megsütjük. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágjuk tvpaprikát. Erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, csípőspaprikával puhára pároljuk és mixer géppel pépesítjük. A salátákat metéltre vágjuk, hozzá keverjük a vékony metéltre vágott pórét, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük. 1390,-



Itent