|
|
Póréhagymás tönkölypalacsinta pácolt paradicsommal, Pancake of spelt wheat and leek with marinated tomato
|
Só tengeri | 8 g | paradicsom | 600 g | Póré | 600 g | tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.08 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A tönkölylisztből az olaj felével és vízzel palacsintatésztát keverünk, majd 10 percig pihentetjük.
A paradicsomot karikára vágjuk, besózzuk, bazsalikommal fűszerezzük.
A palacsintákat megsütjük feltekerjük és metéltre vágjuk.
A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a metéltre vágott palacsintát és összepirítjuk.
|
1390,- |
Pritaminban sült bazsalikomos túró marinírozott karalábéval
|
Pritamin | 600 g | túró | 400 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | bazsalikom | 0.8 g | karalábé | 800 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Póré | 80 g | citromlé | 0.02 l |
|
A túrót áttörjük, sózzuk, finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük, majd a negyedekbe vágott pritamin paprikába töltjük.
A betöltött paprikákat, forró sütőben gyorsan megsütjük.
A karalábét, vékony hasábokra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, pórét, olajat, citromlevet, összekeverjük és hűtőben érleljük. |
1390,- |
Ragacsos rizsgombócok chilis csokoládéban
|
Ragacsosrizs | 200 g | csokoládé | 200 g | Chili | 0.8 g | olaj | 0.02 l | Rizstej | 0.4 l |
|
A rizst ragacsosra főzzük, és mielőtt kihűlne, gombócokat formázunk belőle.
A csokoládét vízfürdőbe téve felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat, és a rizstejet, fűszerezzük a chilivel és felfőzzük.
|
1390,- |
Rizses laskagombával töltött kellevél cukkinis lecsóval
|
|
|
1,- |
Rizses lencse pirított paprikával
|
barnarizs | 160 g | olaj | 0.04 l | lencse | 400 g | Só tengeri | 12 g | TVpaprika | 120 g | Pritamin | 80 g | babérlevél | 0.4 g |
|
A barnarizst kevés oalajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, másfélszeres mennyiségű forró vízben felöntjük, 5 percig forraljuk, majd lefedjük, és 20 percig duzzasztjuk.
A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük.
A paprikákat cikkekre vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, és a rizses lencséhez adjuk.
|
1390,- |
Rizstészta szójás zöldségraguval, Rice noodles and vegetable ragout with soy sauce
|
Rizstészta | 240 g | olaj | 0.02 l | Póré | 40 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | cukkíni friss | 80 g | TVpaprika | 80 g | szójaszósz | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A rizstésztát sós, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, 5-10 percet állni hagyjuk és leszűrjük.
A zöldségeket metéltre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, fűszerezzük a szójaszósszal, ötfűszerkeverékkel, és együtt készre pároljuk.
A tésztát tányérra tesszük és a közepére halmozzuk a ragut. |
1390,- |
Roston sült diós kecskesajt olívás ruccolával
|
Sajt kecske | 480 g | dió | 80 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | Olíva bogyó | 200 g | Saláta ruccola | 600 g |
|
a sajtot szeleteljük, durvára tört dióba forgatjuk és kevés forró olajban erős tűzön megsütjük.
A ruccolát lazán összevágjuk, olajjal és olívabogyóval bekeverjük. |
1390,- |
Roston sült kecskesajt vitaminsalátával
|
Sajt kecske | 480 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | Póré | 120 g | káposzta fejes | 120 g | TVpaprika | 120 g | cukkíni friss | 120 g | alma | 120 g | karalábé | 120 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.04 l | citromlé | 0.02 l |
|
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat öntünk hozzá és összekeverjük.
A sajtot daraboljuk, és magas hőmérsékleten, roston megsütjük, majd a salátával tálaljuk.
|
1390,- |
Rozmaringos pirított burgonya paradicsom-salátával
|
burgonya * | 800 g | olaj | 0.04 l | rozmaring | 0.8 g | paradicsom | 800 g | Póré | 120 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Só tengeri | 12 g | citromlé | 0.02 l |
|
A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük és olajjal meglocsolva forró sütőben pirosra sütjük.
A paradicsomot karikára vágjuk, hozzákeverjük a szeletekre vágott pórét, sóval citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. |
1390,- |
Rozmaringos tofu nyárs gombával, ropogós salátával
|
tofu | 480 g | rozmaring | 0.4 g | fokhagyma | 8 g | gomba (barna csiperke) | 400 g | Saláta batávia | 0.8 db | Saláta ruccola | 200 g | Póré | 80 g | TVpaprika | 200 g | cukkíni friss | 200 g | retek | 200 g |
|
A tofut nagyobb kockákra vágjuk, a gombát szükség esetén ketté vágjuk, a cukkíniből vastagabb cikkeket vágunk.
MIndezt sózzuk, rozmaringgal, fokhagymával fűszerezzük, és sorban váltakozva nyársra húzzuk, majd kevés forró olajban minden oldalát megsütjük.
A pórét vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott retket, az ujjnyi csíkokra vágott salátát, olajjal összekeverjük, citromlével ízesítjük és a nyárs mellé tálaljuk. |
1390,- |
Sajt chips joghurtos szerbsalátával
|
Sajt natur érlelt | 400 g | tönkölyliszt | 40 g | olaj | 0.02 l | TVpaprika | 400 g | paradicsom | 400 g | uborka kigyó | 400 g | lilahagyma | 200 g | Olíva bogyó | 80 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.004 l | citromlé | 0.02 l | joghurt natur | 0.2 l |
|
A sajtot lereszeljük, liszttel összekeverjük, és kevés forró olajban, kis lepényeket formázva megsütjük.
A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, sózzuk, olajat, olíva bogyót keverünk hozzá, tetejét joghurttal meglocsoljuk. |
1390,- |
Sajtfondü lilahagymával sütve pirított zöldségekkel, Goat cheese fondue baked in red onion, and stir-fried vegetables
|
Sajt natur érlelt | 400 g | lilahagyma | 400 g | tönkölyliszt | 40 g | fokhagyma | 12 g | kakukkfű | 0.8 g | Sárgarépa | 400 g | Póré | 200 g | cukkíni friss | 400 g | TVpaprika | 200 g | Só tengeri | 8 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A lilahagymákat félbevágjuk, és leveleire szedjük. (kis csészéket készítünk belőlük)
A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, fokhagymát, kakukkfüvet, és egy kevés vizet hozzáöntve, állandó keverés mellett összeolvasztjuk.
A megolvadt sajtot a lilahagymákba töltjük, és sütőben megsütjük.
A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, majd egy kis vizet alájuk öntve megpároljuk. |
1390,- |
Sárgarépás bulgur tekercsek diós zellersalátával
|
bulgur | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 400 g | zeller | 800 g | dió | 120 g |
|
A bulgurt kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, felforraljuk, és a tűzről levéve, fedővel letakarva duzzasztjuk, 15 percig.
A sárgarépából hosszú vékony szeleteket vágunk, és enyhén sózott vízben leforrázzuk.
A még meleg bulgurt a sárgarépa szeletbe töltjük, feltekerjük és kihűtjük.
A zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót, és összekeverjük. |
1390,- |
Sárgarépás búzakása laskagombás cukkíni salátával, Wheat and carrot mush with courgette and oyster mushroom salad
|
tönkölybúza | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 400 g | cukkíni fagyasztott | 400 g | fokhagyma | 12 g | Gomba laska | 400 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | fokhagyma | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A búzát sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
A sárgarépát cikkekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk, majd a megfőzött búzához keverjük.
a laskagombát csíkokra vágjuk, és egy nagy méretű serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkínit, és a szeletekre vágott fokhagymát, majd az egészet erős tűzön, kevés olajjal megpirítjuk.
Ízlés szerint sózzuk, citromlével ízesítjük, kihűtjük, és a kásával tálaljuk. |
1390,- |
Somlói csokis galuska
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.08 l | méz | 60 g | szódabikarbóna | 0.8 g | mazsola | 80 g | citrom | 80 g | méz | 60 g | Rizstej | 0.4 l | méz | 40 g | csokoládé | 160 g | karobpor | 20 g | kukoricaliszt | 80 g |
|
|
1390,- |
Szezámmagban sült tofu csíkok karottás cukkíni salátával
|
tofu | 480 g | olaj | 0.04 l | Szezámmag | 80 g | Só tengeri | 12 g | Sárgarépa | 400 g | cukkíni friss | 400 g | citromlé | 0.02 l | fokhagyma | 4 g |
|
A tofut csíkookra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön pirítjuk.
Hozzáadjuk a szezámmagot és együtt készre pirítjuk.
A sárgarépát metéltre vágjuk, hizzáadjuk a szintén metéltre vágott cukkínit, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, ízesítjük citromlével, fűszerezzük fokhagymával és jól összekeverjük. |
1390,- |
Szójában pácolt tofu roston sütve thai csípős zöldségekkel, Fried tofu marinated in soysauce with spicy thai vegetables
|
tofu | 480 g | szójaszósz | 0.08 l | Tomka fűszer | 12 g | Póré | 160 g | Sárgarépa | 160 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | kelvirág | 160 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut szeletekre vágjuk, és 15-20 percre szójaszószba áztatjuk.
Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük.
A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, tomka fűszerrel fűszerezzük, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. |
1390,- |
Szójában pácolt tofu roston sütve, csípős Thai zöldségekkel
|
tofu | 600 g | szójaszósz | 0.2 l | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | Tomka fűszer | 8 g | Sárgarépa | 120 g | káposzta fejes | 120 g | zeller | 120 g | cukkíni friss | 120 g | TVpaprika | 120 g | Chili | 0.4 g | méz | 4 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut szeletekre vágjuk, sózzuk, mézzel édesített szójaszószzal alaposan meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük a tomka-fűszer keverékkel, szójaszósszal meglocsoljuk és készre pároljuk.
A tofut kevés forró olajban megsütjük. |
1390,- |
Tésztalabdácskák spanyol paradicsomraguval, Bread balls with stew of courgette, tomato and chili
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | élesztő | 1.2 g | vöröshagyma | 120 g | paradicsom | 600 g | cukkíni friss | 400 g | Chili | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | Doboz főételes | 4 db |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, sót, és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
A tésztát kidolgozzuk,majd langyos helyen kelesztjük.
A megkelt tésztából kis labdákat formázunk, kelesztjük őket, majd 180 c fok körüli sütőben megsütjük.
A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a hasonló kockára vágott cukkinit, lepirítjuk, majd hozzá adjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, sózzuk, chilivel fűszerezzük, és összeforraljuk. |
1390,- |
Tofu nyárson sütve csípős paprika lekvárral és zöldsalátával
|
tofu | 400 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 12 g | Vaj | 40 g | Doboz főételes | 4 db | csípőspaprikakrém | 4 g | Saláta római | 0.8 g | Saláta fejes | 0.8 g | Póré | 40 g | TVpaprika | 400 g |
|
A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megsütjük.
A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágjuk tvpaprikát.
Erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, csípőspaprikával puhára pároljuk és mixer géppel pépesítjük.
A salátákat metéltre vágjuk, hozzá keverjük a vékony metéltre vágott pórét, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük. |
1390,- |
|
|
|