|
|
Brokkolis rakott tészta paradicsomos édeskömény-salátával
|
tönkölytészta | 320 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | brokkoli | 400 g | Édeskömény | 400 g | paradicsom | 200 g | Póré | 80 g | citromlé | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A tésztát sózott vízben kifőzzük és leszűrjük.
A brokkolit, sós, szódabikarbónás, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, leszűrjük, majd a tésztához adjuk. Olajjal meglocsoljuk, és összekeverjük.
A tésztát kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 cfokos sütőben megsütjük.
A pórét és az édesköményt vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük.
A rakott tésztát kockákra vágjuk, és a salátával tálaljuk. |
1150,- |
Brownie meggy öntettel
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | csokoládé | 120 g | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 40 g | Meggylekvár | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, olajat és mézet keverünk hozzá. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a csokoládéval és annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű tésztát kapjunk.
A masszát tepsibe töltjük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült tésztát kockákra vágjuk és meggy lekvárral tálaljuk. |
1150,- |
Csokoládé kockák kókusz krémmel
|
olaj | 0.04 l | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.8 g | karobpor | 20 g | Kókuszreszelék | 120 g | kukoricaliszt | 40 g | méz | 40 g | csokoládé | 160 g | tönkölyliszt | 160 g | Rizstej | 0.6 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A csokoládét felolvasztjuk, hozzá keverjük az olajat és a mézet.
A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd a csokoládét, és annyi vizet, hogy galuskatésztaszerű masszát kapjunk.
A tésztát kiolajozott tepsibe tesszük és 170 c fokos sütőben megsütjük. Óvatosan, nem szabad kiszáradnia!
A rizstej 3/4 részét felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáöntjük az előzőleg csomómentesre kevert kukoricalisztet, mézet, kókusz reszeléket.
A krémet felfőzzük, és lehűtjük, ha nagyon sűrű lenne, kevés rizstejjel hígítjuk.
A csokis sütit kockákra vágjuk, és a kókusz mártással tálaljuk.
|
1150,- |
Csokoládéfánk
|
tönkölybúza | 120 g | olaj | 0.08 l | szódabikarbóna | 0.4 g | csokoládé | 200 g | méz | 40 g | Rizstej | 0.2 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölyliszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézet, olajat, és annyi vizet, hogy sűrű galuskatésztaszerű masszát kapjunk.
A tésztából golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban megsütünk.
A csokoládét felolvasztjuk, olajat keverünk hozzá, rizstejjel hígítjuk, és elkeverjük.
A megsült fánkokat a csokoládéval tálaljuk. |
1150,- |
Csokoládéval töltött daragombócok meggy mártásban
|
tönkölydara | 120 g | dió | 20 g | csokoládé | 80 g | méz | 80 g | meggy | 400 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölydarát vízzel megfőzzük (mintha tejbegrízt főznénk), icipicit sózzuk, mézzel ízesítjük.
Amikor langyossá hűlt, gombócokat formázunk belőle, és minden gombóc közepébe egy kocka csokoládét nyomunk.
A gombócokat őrölt dióba forgatjuk.
A meggyet mixergépben pépesítjük, mézet adunk hozzá, majd a gombócok mellé tálaljuk. |
1150,- |
Cukkíni-tekercsben sült fűszeres túró aszalt paradicsomos rukkolával
|
cukkíni friss | 400 g | túró | 400 g | Saláta ruccola | 400 g | Aszalt paradicsom | 120 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 8 g | bazsalikom | 0.8 g | kakukkfű | 0.8 g | rozmaring | 0.8 g | Saláta batávia | 0.8 db | Olíva bogyó | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A cukkíniből hosszú szeleteket vágunk, ebbe tekerjük a fűszerekkel és sóval bekevert túrót.
A tekercset erős tűzön kevés olajban megsütjük.
A salátát ujjnyi szélesre vágjuk, a ruccolát tépkedjük, és összekeverjük az aszalt paradicsommal, oliva bogyóval. |
1150,- |
Cukkínivel pirított penne, bazsalikomos paradicsom salátával
|
tönkölytészta | 320 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | cukkíni friss | 600 g | fokhagyma | 12 g | paradicsom | 400 g | bazsalikom | 0.8 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A pennét sózott vízben majdnem puhára főzzük.
A cukkínit metéltre vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és a tésztához keverjük.
A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, olajjal összekeverjük. |
1150,- |
Fűszer-kéregbensült búzahús, paradicsom-paprika salátával
|
olaj | 0.04 l | Zsemle | 0.4 db | Tönkölybúzahús | 400 g | Mustár | 20 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | fokhagyma | 8 g | kakukkfű | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | paradicsom | 600 g | TVpaprika | 600 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A zsemlét finomra őröljük, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, sózzuk, és alaposan összekeverjük.
A búzahúst szeletekre vágjuk, tetejére vékonyan elkenjük a fűszeres masszát, és forró sütőben megsütjük.
A paprikát, paradicsomot, pórét vékony karikákra vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajjal bekeverjük.
A megsült búzahúst a salátával tálaljuk. |
1150,- |
Fűszeres tofukrémmel töltött sült paradicsom párolt cukkínivel
|
Doboz főételes | 4 db | paradicsom | 800 g | fokhagyma | 8 g | bazsalikom | 2 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | cukkíni friss | 800 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | tofu | 480 g |
|
A tofut daraboljuk, turmixgépben pépesítjük, sózzuk, fűszerezzük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fokhagymával, bazsalikommal.
A paradicsomokat kivájjuk, belsejüket sózzuk és megtöltjük a tofu krémmel.
Tepsire tesszük és sütőben megsütjük.
A cukkínit hasábokra vágjuk, és kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük
fokhagymával, és majdnem puhára pároljuk. |
1150,- |
Fűszeres tofuval töltött kellevél cukkínis lecsóval
|
tofu | 400 g | fokhagyma | 8 g | kakukkfű | 0.4 g | rozmaring | 0.4 g | bazsalikom | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | kelkáposzta | 400 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | TVpaprika | 600 g | cukkíni friss | 600 g | paradicsom | 400 g | pirospaprika | 8 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A kelleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk.
A tofut áttörjük, sózzuk, fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk.
A masszát a kelllevelekbe töltjük, majd megpároljuk.
A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzhelyre.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, a fél karikára vágott cukkínit, sózzuk, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és készre pároljuk.
A kellevelet karikákra vágjuk és a lecsóval tálaljuk. |
1150,- |
Gabonagombócok petrezselymes karalábéval
|
gabonakolbász | 400 g | köles | 80 g | tönkölybúza | 80 g | barnarizs | 40 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 40 g | pirospaprika | 0.8 g | fokhagyma | 0.8 g | Póré | 80 g | petrezselyemzöld | 0.8 cs | karalábé | 800 g | tönkölyliszt | 20 g |
|
A gabonákat megfőzzük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, a tűzről levesszük hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és elkeverjük.
Összekeverjük a gabonákat, a gabonakolbászt, és a pörkölt hagymát.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk, sóval ízesítjük.
A masszából golyókat formázunk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben megsütjük.
A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott karalábét, erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. |
1150,- |
Gombás derelye sárgarépás cukkíni raguval
|
tönkölyliszt | 320 g | olaj | 0.04 l | Gomba laska | 400 g | Póré | 120 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | kakukkfű | 0.4 g | Sárgarépa | 600 g | cukkíni friss | 400 g |
|
A lisztből vízzel és sóval tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
A pórét karikákra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a laskát, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és összepirítjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és két egyenlő részre osztjuk.
Az egyiken kis halmokban elosztjuk a gombát, a másik tésztát ráterítjük, a gombahalmok között összenyomkodjuk és derelye vágóval daraboljuk, majd forrásban lévő sós vízbe téve kifőzzük.
A sérgarépát szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, kevés vízzel fleöntjük és majdnem puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkínit, a finomra vágott zöldpetrezselymet és együtt készre pároljuk.
A derelyéket a vízből kivesszük, lecsepegtetjük és a raguval tálaljuk.
|
1150,- |
Gyümölcssaláta ebéd
|
alma | 240 g | Körte | 240 g | Szőlő | 240 g | sárgadinnye | 240 g | Görögdinnye | 240 g | Ananász | 240 g | kiwi | 240 g |
|
A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. |
750,- |
Gyümölcssaláta reggeli
|
sárgadinnye | 160 g | alma | 160 g | Őszibarack | 160 g | Körte | 160 g | Ananász | 160 g | kiwi | 160 g | citromlé | 0.04 l |
|
A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. |
500,- |
Gyümölcssaláta vacsora
|
alma | 240 g | Körte | 240 g | sárgadinnye | 240 g | Szőlő | 240 g | Görögdinnye | 240 g | Ananász | 240 g | kiwi | 240 g |
|
A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. |
750,- |
Hétfűszerrel párolt tönkölyfrikasszé zöldségekkel
|
olaj | 0.004 l | vöröshagyma | 120 g | Doboz főételes | 4 db | Sárgarépa | 80 g | cukkíni fagyasztott | 80 g | Gomba laska | 80 g | TVpaprika | 80 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 g | Póré | 80 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 12 g | kakukkfű | 0.4 g | rozmaring | 0.4 g | bazsalikom | 0.4 g | Tárkony | 0.4 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tönkölybúzahús | 480 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, erős tűzön pároljuk, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket.
Fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, tárkonnyal, rozmaringgal, zöldpetrezselyemmel, sózzuk és együtt készre pároljuk |
1150,- |
Juhsajttal sütött karfiol és brokkoli
|
Sajt juh | 200 g | brokkoli | 600 g | Tengerisó | 12 g | kelvirág | 600 g | Sajt juh | 280 g | olaj | 0.02 l | Doboz főételes | 4 db |
|
A kelvirágot és a brokkolit sózott vízben leforrázzuk., leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük.
Tetejlt reszelt juhsajttal megszórjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük, olajjal bekeverjük.
|
1150,- |
Kecskesajttal töltött gombafejek zöldségraguval
|
gomba (barna csiperke) | 400 g | Sajt kecske | 400 g | Tengerisó | 12 g | kakukkfű | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | tönkölyliszt | 12 g | olaj | 0.02 l | Póré | 120 g | karalábé | 120 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | cukkíni friss | 120 g | TVpaprika | 120 g |
|
A kecskesajtot lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, majd fűszerezzük kakukkfűvel és zúzott fokhagymával.
A tisztított gombafejeket megtöltjük a sajttal és forró (200 c fok) sütőben megsütjük.
A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket.
Sóval ízesítjük és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. |
1150,- |
Kukoricás tofugombócok zöldsalátával
|
tofu | 400 g | kukorica csemege | 120 g | Tengerisó | 12 g | kukoricaliszt | 40 g | Saláta ruccola | 60 g | Saláta batávia | 0.4 db | Saláta római | 0.4 db | Saláta fejes | 0.8 db | Olaj Olíva | 0.04 l | citrom | 80 g |
|
A tofut pépesre törjük, hozzáadjuk a kukoricát, kukorica lisztet, sózzuk, és gombócokat formázunk belőle, majd a gombócokat megpároljuk.
A salátát daraboljuk, olajjal, citromlével ízesítjük, és a gombócokkal tálaljuk. |
1150,- |
Laskagomba rizottó tökmagos vitaminsalátával
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 40 g | Gomba laska | 400 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tengerisó | 12 g | barnarizs | 200 g | spárga | 80 g | zeller | 80 g | Póré | 80 g | karalábé | 80 g | káposzta fejes | 80 g | tökmag | 80 g |
|
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel.
Lefedjük, 10 percet forraljuk, majd a tűzről levesszük, és 20 percig duzzasztjuk.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott laskát, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és lepirítjuk.
Sóval ízesítjük és a kész rizshez keverjük.
A zöldségeket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sóval, citromlével ízesítjük, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. tetejére szórjuk a tökmagot. |
1150,- |
|
|
|