Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Taboulée

4 adag
1027 KJ / adag
KuszKusz200 g
Só tengeri8 g
TVpaprika120 g
paradicsom120 g
Póré120 g
cukkíni fagyasztott120 g
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Menta4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kuszkuszt forró sós vízzel leforrázzuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, ízesítjük citromlével, sóval, fűszerezzük mentával, zöldpetrezselyemmel. Hozzáöntjük az olajat és a kuszkusszal bekeverjük. 375,-
Tárkonyos sütőtöksaláta

4 adag
1161 KJ / adag
sütőtök1200 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Tárkony0.8 g
Só tengeri8 g
Saláta batávia0.4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított tököt vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, az olajat, citromlével ízesítjük és alaposan összekjeverjük. Lehűtjük, és zöld salátával tálaljuk. 400,-
Tavaszi zöldségsaláta tehéntúróval

4 adag
402 KJ / adag
Saláta fejes1 db
Sárgarépa80 g
retek80 g
karalábé1 db
pirospaprika80 g
túró200 g
uborka kigyó80 g
petrezselyemzöld cs
citrom g
olaj l
Só tengeri g
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A salátát leveleire szedjük, a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálba, helyezzük. Meglocsoljuk a citrom léből, sóból, olívaolajból készült salátalével a zöldségekre morzsoljuk a túrót és finomra vágott zöldpetrezselyemmel, megszórjuk. 375,-
Tésztasaláta medvehagymával-pácolt zöldségekkel

4 adag
608 KJ / adag
tönkölytészta120 g
Medvehagyma40 g
Sárgarépa80 g
káposzta fejes80 g
zeller80 g
olaj0.004 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és lehűtjük. A zöldségeket lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk, összekeverjük, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát az olajat, citromlevet. A zöldségeket a tésztához keverjük. 400,-
Thai kukorica saláta

4 adag
1648 KJ / adag
kukorica csemege800 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Tomka fűszer4 g
Só tengeri8 g
Kókusztej0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A kukoricát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Fűszerezzük a thai fűszerkeverékkel (citromfű, galanga, chili, pálmacukor, lime, tamarin) hozzáöntjük a kókusztejet és kiforraljuk. 500,-
Tofu-paradicsom fagylalt paprika kanállal

4 adag
698 KJ / adag
paradicsom400 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
TVpaprika80 g
tofu200 g
zeller80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot leforrázzuk, és a bőrét lehúzzuk. Coutterben pépesítjük, majd hozzá adjuk a tofut, és együtt krémesre keverjük. Ízesítjük sóval, fűszerezzük bazsalikommal, finomra vágott zeller levéllel, hozzáadjuk az olajat és alaposan kikeverjük. A paprikát hosszában cikkekre vágjuk, és a krémmel tálaljuk. 375,-
Tofukőrözött zöldségekkel

4 adag
532 KJ / adag
Póré120 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
pirospaprika4 g
fokhagyma0.4 g
Kömény0.4 g
Mustár4 g
Só tengeri8 g
TVpaprika120 g
paradicsom120 g
tofu240 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut áttörjük, vagy finomra reszeljük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az olajat, pirospaprikát, mustárt, köményt, sót, fokhagymát és alaposan összekeverjük. Gombócokká formázzuk és a cikkekre vágott zöldségekkel tálaljuk. 450,-
Tofukrém olajbogyóval és paradicsommal

4 adag
472 KJ / adag
tofu240 g
Olíva bogyó80 g
paradicsom320 g
szójaszósz0.08 l
Só tengeri8 g
bazsalikom0.8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut összetörjük, majd krémesre keverjük egy kevés olajjal, és a szójaszósszal. A paradicsomot felszeleteljük, rá szórjuk az olívát, és a tofukrém mellé tálaljuk. 375,-
Tofukrémes fehérbabsaláta citromos olívával

4 adag
1804 KJ / adag
Fehérbab240 g
olaj0.04 l
Olíva bogyó120 g
citrom120 g
tofu200 g
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
méz20 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 500,-
Tofumajonézes gombasaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Tofumajonézes szójavirsli saláta savanyúkáposztával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 650,-
Tofumajonézes zöldborsó kukoricával

4 adag
949 KJ / adag
tofu200 g
Mustár40 g
méz20 g
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
kukorica csemege200 g
zöldborsó400 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldborsót és a kukoricát enyhén sózott vízben puhára pároljuk. A tofut darabokra vágjuk, turmixgépben pépesítjük. Sózzuk,mustárt, mézet, olajat, citromlevet adunk hozzá, összeturmixoljuk annyi vízzel, hogy krémszerű legyen. A párolt borsót és kukoricát a majonézzel bekeverjük. 450,-
Tofumajonézes zöldborsósaláta

4 adag
1005 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
zöldborsó480 g
tofu120 g
méz20 g
Só tengeri1.2 g
citromlé0.04 l
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldborsót enyhén sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, (nem szabad nagyon megfőzni, épp csak egy kicsit puhuljon meg), és kihűtjük. A tofut kisebb darabokra vágjuk és egy turmix gépbe tesszük. Összeturmixoljuk olajjal, mézzel, és annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Sóval, citromlével, mézzel ízesítjük. A zöldsorsót a majonézzel összekeverjük, és behűtve tálaljuk. 450,-
Toscan babsaláta kecskesajttal

4 adag
1584 KJ / adag
Vörösbab320 g
Póré40 g
lilahagyma40 g
Olíva bogyó80 g
Sajt kecske80 g
fokhagyma0.8 g
rozmaring0.4 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vörösbabot sóval ízesített, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezett vízben puhára főzzük. A pórét és a lila hagymát karikára vágjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, rozmringgal, citromlével meglocsoljuk, és a kihűtött babbal elkeverjük. 450,-
Toscan padlizsánsaláta rozmaringgal

4 adag
850 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
lilahagyma80 g
Olíva bogyó80 g
rozmaring0.4 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
Padlizsán800 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánt kockára vágjuk, és kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük rozmaringgal, és kihűtjük. A lilahagymát kockákra vágjuk, besózzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, hozzáadjuk az olíva bogyót és a padlizsánt, alaposan összekeverjük. 550,-
Toscan paradicsomsaláta kecskesajttal

4 adag
931 KJ / adag
paradicsom800 g
Sajt kecske80 g
Doboz salátás ovál4 db
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
olaj0.02 l
rozmaring0.4 g
lilahagyma80 g
citromlé0.02 l
Olíva bogyó120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A lilahagymát kockákra vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kecskesajtot, rozmaringot, fokhagymát a lilahagymát és az egészet jól összekeverjük. 550,-
Toscanai kenyérsaláta olívával

4 adag
1790 KJ / adag
Kenyér barna200 g
paradicsom400 g
Olíva bogyó200 g
Olaj Olíva0.02 l
citromlé0.04 l
Póré80 g
fokhagyma8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kenyeret kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk, majd tányérokra helyezzük. A paradicsomot és a pórét karikákra vágjuk, hozzáadjuk az olíva bogyót, sózzuk, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük az olívát, és a szeletekre vágott fokhagymát. A salátát lével együtt a kenyér kockákra téve tálaljuk. 375,-
Túrós burgonyasaláta

4 adag
1190 KJ / adag
burgonya800 g
túró120 g
Póré120 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
olaj0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Tzatziki tofumajonézzel

4 adag
865 KJ / adag
uborka kigyó600 g
tofu200 g
olaj0.04 l
méz40 g
Mustár40 g
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
fokhagyma8 g
Kapor20 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az uborkát vékony metéltre vágjuk, vag ylereszeljük. Sózzuk, fokhagymával és finomra vágott kaporral fűszerezzük. A tofut daraboljuk, és mixergépbe téve krémesre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, mézet, citromlevet, mustárt, sót, és annyi vizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen. Az uborkához keverjük a majonézt. 375,-
Tzaziki joghurttal

4 adag
682 KJ / adag
uborka kigyó80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
fokhagyma8 g
joghurt natur0.4 l
bazsalikom0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 500,-



Itent