Taboulée
|
KuszKusz | 200 g | Só tengeri | 8 g | TVpaprika | 120 g | paradicsom | 120 g | Póré | 120 g | cukkíni fagyasztott | 120 g | citromlé | 0.02 l | olaj | 0.02 l | Menta | 4 g |
|
A kuszkuszt forró sós vízzel leforrázzuk.
A zöldségeket kockákra vágjuk, ízesítjük citromlével, sóval, fűszerezzük mentával, zöldpetrezselyemmel. Hozzáöntjük az olajat és a kuszkusszal bekeverjük.
|
375,- |
Tárkonyos sütőtöksaláta
|
sütőtök | 1200 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Tárkony | 0.8 g | Só tengeri | 8 g | Saláta batávia | 0.4 db |
|
A megtisztított tököt vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt, az olajat, citromlével ízesítjük és alaposan összekjeverjük.
Lehűtjük, és zöld salátával tálaljuk. |
400,- |
Tavaszi zöldségsaláta tehéntúróval
|
Saláta fejes | 1 db | Sárgarépa | 80 g | retek | 80 g | karalábé | 1 db | pirospaprika | 80 g | túró | 200 g | uborka kigyó | 80 g | petrezselyemzöld | cs | citrom | g | olaj | l | Só tengeri | g |
|
A zöldségeket gondosan megmossuk és lecsepegtetjük. A salátát leveleire
szedjük, a többi zöldséget vékony szeletekre vágjuk és egy salátás tálba,
helyezzük. Meglocsoljuk a citrom léből, sóból, olívaolajból készült salátalével a
zöldségekre morzsoljuk a túrót és finomra vágott zöldpetrezselyemmel,
megszórjuk.
|
375,- |
Tésztasaláta medvehagymával-pácolt zöldségekkel
|
tönkölytészta | 120 g | Medvehagyma | 40 g | Sárgarépa | 80 g | káposzta fejes | 80 g | zeller | 80 g | olaj | 0.004 l | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és lehűtjük.
A zöldségeket lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk, összekeverjük, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát az olajat, citromlevet.
A zöldségeket a tésztához keverjük. |
400,- |
Thai kukorica saláta
|
kukorica csemege | 800 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | Tomka fűszer | 4 g | Só tengeri | 8 g | Kókusztej | 0.2 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A kukoricát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Fűszerezzük a thai fűszerkeverékkel (citromfű, galanga, chili, pálmacukor, lime, tamarin) hozzáöntjük a kókusztejet és kiforraljuk. |
500,- |
Tofu-paradicsom fagylalt paprika kanállal
|
paradicsom | 400 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | TVpaprika | 80 g | tofu | 200 g | zeller | 80 g |
|
A paradicsomot leforrázzuk, és a bőrét lehúzzuk.
Coutterben pépesítjük, majd hozzá adjuk a tofut, és együtt krémesre keverjük.
Ízesítjük sóval, fűszerezzük bazsalikommal, finomra vágott zeller levéllel, hozzáadjuk az olajat és alaposan kikeverjük.
A paprikát hosszában cikkekre vágjuk, és a krémmel tálaljuk.
|
375,- |
Tofukőrözött zöldségekkel
|
Póré | 120 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | pirospaprika | 4 g | fokhagyma | 0.4 g | Kömény | 0.4 g | Mustár | 4 g | Só tengeri | 8 g | TVpaprika | 120 g | paradicsom | 120 g | tofu | 240 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tofut áttörjük, vagy finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az olajat, pirospaprikát, mustárt, köményt, sót, fokhagymát és alaposan összekeverjük.
Gombócokká formázzuk és a cikkekre vágott zöldségekkel tálaljuk. |
450,- |
Tofukrém olajbogyóval és paradicsommal
|
tofu | 240 g | Olíva bogyó | 80 g | paradicsom | 320 g | szójaszósz | 0.08 l | Só tengeri | 8 g | bazsalikom | 0.8 g |
|
A tofut összetörjük, majd krémesre keverjük egy kevés olajjal, és a szójaszósszal.
A paradicsomot felszeleteljük, rá szórjuk az olívát, és a tofukrém mellé tálaljuk.
|
375,- |
Tofukrémes fehérbabsaláta citromos olívával
|
Fehérbab | 240 g | olaj | 0.04 l | Olíva bogyó | 120 g | citrom | 120 g | tofu | 200 g | Só tengeri | 12 g | Doboz salátás ovál | 4 db | méz | 20 g |
|
|
500,- |
Tofumajonézes gombasaláta
|
|
|
375,- |
Tofumajonézes szójavirsli saláta savanyúkáposztával
|
|
|
650,- |
Tofumajonézes zöldborsó kukoricával
|
tofu | 200 g | Mustár | 40 g | méz | 20 g | citromlé | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | kukorica csemege | 200 g | zöldborsó | 400 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zöldborsót és a kukoricát enyhén sózott vízben puhára pároljuk.
A tofut darabokra vágjuk, turmixgépben pépesítjük.
Sózzuk,mustárt, mézet, olajat, citromlevet adunk hozzá, összeturmixoljuk annyi vízzel, hogy krémszerű legyen.
A párolt borsót és kukoricát a majonézzel bekeverjük. |
450,- |
Tofumajonézes zöldborsósaláta
|
Doboz salátás ovál | 4 db | zöldborsó | 480 g | tofu | 120 g | méz | 20 g | Só tengeri | 1.2 g | citromlé | 0.04 l | olaj | 0.04 l |
|
A zöldborsót enyhén sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, (nem szabad nagyon megfőzni, épp csak egy kicsit puhuljon meg), és kihűtjük.
A tofut kisebb darabokra vágjuk és egy turmix gépbe tesszük.
Összeturmixoljuk olajjal, mézzel, és annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Sóval, citromlével, mézzel ízesítjük.
A zöldsorsót a majonézzel összekeverjük, és behűtve tálaljuk. |
450,- |
Toscan babsaláta kecskesajttal
|
Vörösbab | 320 g | Póré | 40 g | lilahagyma | 40 g | Olíva bogyó | 80 g | Sajt kecske | 80 g | fokhagyma | 0.8 g | rozmaring | 0.4 g | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A vörösbabot sóval ízesített, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezett vízben puhára főzzük.
A pórét és a lila hagymát karikára vágjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, rozmringgal, citromlével meglocsoljuk, és a kihűtött babbal elkeverjük. |
450,- |
Toscan padlizsánsaláta rozmaringgal
|
Doboz salátás ovál | 4 db | lilahagyma | 80 g | Olíva bogyó | 80 g | rozmaring | 0.4 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | Padlizsán | 800 g |
|
A padlizsánt kockára vágjuk, és kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk.
Sózzuk, fűszerezzük rozmaringgal, és kihűtjük.
A lilahagymát kockákra vágjuk, besózzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, hozzáadjuk az olíva bogyót és a padlizsánt, alaposan összekeverjük. |
550,- |
Toscan paradicsomsaláta kecskesajttal
|
paradicsom | 800 g | Sajt kecske | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 12 g | olaj | 0.02 l | rozmaring | 0.4 g | lilahagyma | 80 g | citromlé | 0.02 l | Olíva bogyó | 120 g |
|
A lilahagymát kockákra vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk.
A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kecskesajtot, rozmaringot, fokhagymát a lilahagymát és az egészet jól összekeverjük.
|
550,- |
Toscanai kenyérsaláta olívával
|
Kenyér barna | 200 g | paradicsom | 400 g | Olíva bogyó | 200 g | Olaj Olíva | 0.02 l | citromlé | 0.04 l | Póré | 80 g | fokhagyma | 8 g |
|
A kenyeret kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk, majd tányérokra helyezzük.
A paradicsomot és a pórét karikákra vágjuk, hozzáadjuk az olíva bogyót, sózzuk, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük az olívát, és a szeletekre vágott fokhagymát.
A salátát lével együtt a kenyér kockákra téve tálaljuk. |
375,- |
Túrós burgonyasaláta
|
burgonya | 800 g | túró | 120 g | Póré | 120 g | Só tengeri | 12 g | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db | olaj | 0.02 l |
|
|
450,- |
Tzatziki tofumajonézzel
|
uborka kigyó | 600 g | tofu | 200 g | olaj | 0.04 l | méz | 40 g | Mustár | 40 g | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | fokhagyma | 8 g | Kapor | 20 g |
|
Az uborkát vékony metéltre vágjuk, vag ylereszeljük.
Sózzuk, fokhagymával és finomra vágott kaporral fűszerezzük.
A tofut daraboljuk, és mixergépbe téve krémesre keverjük.
Hozzáadjuk az olajat, mézet, citromlevet, mustárt, sót, és annyi vizet, hogy a kívánt sűrűségű legyen.
Az uborkához keverjük a majonézt. |
375,- |
Tzaziki joghurttal
|
uborka kigyó | 80 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | fokhagyma | 8 g | joghurt natur | 0.4 l | bazsalikom | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
500,- |